עוגיות חמאה ושומשום שחור

חמאתיות, קרמליות, לא מתוקות מדי ועם טוויסט מפתיע

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגיות חמאה ושומשום שחור
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

הרשו לי להציג בפניכם עוגיות חמאה, מעט אחרות, ששברו אותי (ואת הדיאטה שלי): עוגיות חמאה משולשות מנוקדות בשומשום שחור. הן בדיוק במידה: חמאתיות, קרמליות, לא מתוקות מדי ועם טוויסט גם בטעם וגם במראה בדמות השומשום השחור.

בפעם הראשונה שאפינו אותן (בתי בת ה-10 ואני), הגשנו לאורחים את העוגיות לצד כמה קינוחים אהובים. להפתעתנו, הצלחת הראשונה שחוסלה הייתה דווקא זו של עוגיות השומשום השחור.

שימו לב שבצק העוגיות דביק במיוחד – זה בסדר. ככה הוא אמור להיות. לכן חשוב לצנן אותו לפני העבודה ולא לתת לו להיות יותר מדי על השיש. אם צריך, הכניסו אותו לכמה דקות למקפיא ורק לאחר מכן חזרו לעבוד עימו. כדי להעביר את העוגיות המעט דביקות ביתר קלות לתבנית, אימצתי את שיטתה של בתי, ואת משולשי העוגיות העברתי עם מרית לתבנית תנור מרופדת נייר אפייה.

חומרים:

עוגיות חמאה ושומשום שחור
צילום: תומר אפלבאום

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה

2 ורבע כוסות קמח

2 כפות קורנפלור

1/2 כפית מלח

2 כפות + 2 כפיות שומשום שחור

הכנה:

בקערת מיקסר (עם וו הקצפה ובמהירות גבוהה) מקציפים את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה, תפוחה ואוורירית.

עוגיות חמאה ושומשום שחור
צילום: תומר אפלבאום

בקערה נפרדת מערבבים קמח, קורנפלור, מלח ושומשום שחור.

עוגיות חמאה ושומשום שחור
צילום: תומר אפלבאום
עוגיות חמאה ושומשום שחור
צילום: תומר אפלבאום

מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים את תערובת הקמח, בהדרגה, לתערובת החמאה והסוכר, כאשר כל פעם מערבלים עד שהתערובת נטמעת ורק אז מוסיפים כמות נוספת.

עוגיות חמאה ושומשום שחור
צילום: תומר אפלבאום
עוגיות חמאה ושומשום שחור
צילום: תומר אפלבאום

מותחים ניילון נצמד על משטח עבודה ומעבירים את התערובת לניילון. מעבדים עם ידיים נקיות עד לקבלת בצק רך ויציב, עוטפים ומכניסים למקרר ל-20 דקות.

עוגיות חמאה ושומשום שחור
צילום: תומר אפלבאום
עוגיות חמאה ושומשום שחור
צילום: תומר אפלבאום
עוגיות חמאה ושומשום שחור
צילום: תומר אפלבאום

מחממים את התנור לחום של 165 מעלות.

מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים אותו לדף. חותכים לריבועים בגודל 5*5 ס"מ ואז חותכים כל ריבוע לשני משולשים. חוזרים על אותה פעולה עם יתרת הבצק.

עוגיות חמאה ושומשום שחור
צילום: תומר אפלבאום
עוגיות חמאה ושומשום שחור
צילום: תומר אפלבאום

מעבירים את המשולשים בזהירות לתבנית תנור (או שתיים) מרופדת נייר אפייה.

עוגיות חמאה ושומשום שחור
צילום: תומר אפלבאום

אופים למשך כ-20-22 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

עוגיות חמאה ושומשום שחור
צילום: תומר אפלבאום
עוגיות חמאה ושומשום שחור
צילום: תומר אפלבאום

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ