פשטידת בצל: כמה ערבובים ולתנור

אוהבים פשטידות שלא צריך להתאמץ יותר מדי והתוצאה נהדרת? הכירו את פשטידת הבצל שלכם

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
פשטידת בצל
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

זוכרים את פשטידת הקישואים הקלה והמוצלחת, מסוג "הכל בקערה והופ לתנור" והיא גם טעימה עד מאוד? אז היום על הכוונת אחותה הגדולה – פשטידת הבצל.

חלקכם אולי זוכרים כי בהקדמה של פשטידת הקישואים סיפרתי לכם על אפשרות נחמדה במיוחד: שבעצם בקלות רבה הפשטידה הופכת לפשטידת בצל מוצלחת לא פחות. כל מה שיש לעשות הוא להמיר את הקישואים המגוררים בקוביות בצל קטנות, ומתקבלת לה פשטידת בצל נפלאה.

לאור הבקשות ועל מנת שלא תצטרכו לחשב בראש לבד איך ממירים קישואים בבצל, הנה המתכון הכי קל שיש בערך לפשטידת בצל:

חומרים:

פשטידת בצל

5 בצלים לבנים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות

4 ביצים

1 שקית אבקת אפייה

1/3 כוס שמן זית

2/3 כוס מים

1 ורבע כוסות קמח

1/3 כוס פירורי לחם

1 כפית גדושה מלח

1/3 כפית פלפל לבן

1/3 כפית כמון

1/3 כפית כורכום

קמצוץ אגוז מוסקט

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מערבבים בקערה גדולה את קוביות הבצל יחד עם הביצים, אבקת האפייה, שמן הזית, המים והתבלינים.

פשטידת בצל
פשטידת בצל
פשטידת בצל

מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

פשטידת בצל
פשטידת בצל

משמנים תבנית פיירקס/קרמיקה גדולה (אני השתמשתי בתבנית 36*24) ומעבירים אליה את הבלילה.

פשטידת בצל
פשטידת בצל

מפזרים את פירורי הלחם באופן אחיד מעל הפשטידה ואופים כשעה ורבע, עד שפני הפשטידה משחימים.

פשטידת בצל
פשטידת בצל
פשטידת בצל

תגיות:

מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ