פאי שוקולד שכולו זיקוקים בפה

עננים של מוס שוקולד עשיר ואפוי, בשילוב פצפוצים נמסים של עוגיות חמאה – זה הסיפור הגדול של הפאי המופלא הזה

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פאי שוקולד עם שברי עוגיות חמאה
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

אוהבי המתוק והשוקולד – זהו מתכון עבורכם. פאי שכל ביס ממנו הוא לא פחות מזיקוקים בפה. עננים של מוס שוקולד עשיר ואפוי, בשילוב פצפוצי עוגיות חמאה נמסים – אלו המרכיבים של הפאי המופלא הזה.

נחמד לגלות כי הכנת הפאי לא מורכבת כפי שהיא נראית: יש להכין את עוגיות החמאה ואת תערובת השוקולד העשירה, כל מתכון בנפרד, ולבסוף פשוט לפזר בתחתית התבנית את עוגיות החמאה ועליהן לשפוך את תערובת השוקולד. אני מבקשת שלא להיבהל מעוגיות החמאה בבסיס הפאי בפן השחיתותי - בעצם אין כאן קלתית/קראסט ובמקומו מגיעים אותם ביסים מענגים של עוגיות חמאה בתוך ים השוקולד הסמיך והטוב. השתדלו לא לנשנש יותר מדי את העוגיות עד להרכבת העוגה.

לא אשקר, זהו לא מתכון של "הכל בקערה והופ לתנור" – יש כאן גם מעבד מזון וגם מיקסר, אבל המאמץ משתלם בהחלט. שימו לב כי יש במתכון לא מעט ביצים - 4 חלמונים + 4 ביצים שלמות ליתר דיוק. את החלבונים הנותרים של ארבעת החלמונים שמרו למרנג (כמו במתכון של המיני פבלובות למשל), או לאיזו חביתת חלבונים טובה.

במהלך האפייה העוגה תופחת ולאחר מכן נופלת – זה בסדר גמור, כך אמור לקרות. כמו כן, יש להקפיד להימנע מאפיית יתר - אנו לא רוצים שהעוגה תתייצב מדי.

חומרים:

פאי שוקולד עם שברי עוגיות חמאה
צילום: תומר אפלבאום

תבנית פאי/טארט בקוטר 28

לתערובת השוקולד:

300 גרם שוקולד 70%, שבור לקוביות

150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות גדולות

4 ביצים + 4 חלמונים

1/4 כוס סוכר

לשברי עוגיות החמאה:

3/4 כוס קמח לבן

1/4 כוס סוכר

75 גרם קוביות חמאה קרה

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.

מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים של שברי עוגיות החמאה: הקמח, קוביות החמאה והסוכר ומעבדים רק עד לקבלת  פירורים גדולים.

פאי שוקולד עם שברי עוגיות חמאה
צילום: תומר אפלבאום

פורסים את פירורי העוגיות על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה ואופים למשך כ-15 דקות, עד להזהבה. לא מכבים את התנור.

פאי שוקולד עם שברי עוגיות חמאה
צילום: תומר אפלבאום
פאי שוקולד עם שברי עוגיות חמאה
צילום: תומר אפלבאום

בזמן שהעוגיות בתנור, מכניסים לסיר בינוני את קוביות השוקולד וקוביות החמאה, מערבבים עד שנמסים ומתקבלת תערובת אחידה. מצננים לטמפרטורת החדר.

פאי שוקולד עם שברי עוגיות חמאה
צילום: תומר אפלבאום
פאי שוקולד עם שברי עוגיות חמאה
צילום: תומר אפלבאום

מכניסים לקערת המיקסר את הביצים, החלמונים והסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.

פאי שוקולד עם שברי עוגיות חמאה
צילום: תומר אפלבאום

מקפלים את תערובת השוקולד שהצטננה לתוך קצף הביצים.

פאי שוקולד עם שברי עוגיות חמאה
צילום: תומר אפלבאום
פאי שוקולד עם שברי עוגיות חמאה
צילום: תומר אפלבאום

מרכיבים את העוגה:

מפזרים בתחתית תבנית פאי גדולה ומשומנת את שברי העוגיות, שופכים מעליהם את קצף השוקולד ומכניסים לתנור למשך כ-15 דקות. הקפידו לא לאפות יתר על המידה, שלא תתייצב יותר מדי.

פאי שוקולד עם שברי עוגיות חמאה
צילום: תומר אפלבאום
פאי שוקולד עם שברי עוגיות חמאה
צילום: תומר אפלבאום
פאי שוקולד עם שברי עוגיות חמאה
צילום: תומר אפלבאום
פאי שוקולד עם שברי עוגיות חמאה
צילום: תומר אפלבאום

בנוסף, שימו לב שהעוגה תופחת ולאחר מכן נופלת וזה בסדר גמור.

מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר ולאחר מכן מכניסים ל-4 שעות לפחות למקרר לפני ההגשה.

פאי שוקולד עם שברי עוגיות חמאה
צילום: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ