אטריות סובה עם טופו ברוטב חמאת בוטנים אסיאתי

מנה שהתחילה כאלתור והפכה לבת בית, אין סיבה שגם אתם לא תתמכרו ותתגעגעו לטיול במזרח אסיה

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
אטריות סובה עם טופו
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

המנה  הזאת התחילה כאלתור עבור אורחים צמחונים, שהפכה לחביבת הקרניבורים שבקרב מכרנו. מאז, לאור הדרישה, חזרתי אליה עוד מספר פעמים עד שהגעתי לגרסה האהובה עלי שאותה אציג היום.  

את אטריות הסובה מצאתי בסטנד האסייתי בסופר השכונתי, וניתן למצוא אותן היום בכל חנות המתמחה במטעמים מהמזרח (וגם בחלק מהסופרים מסתבר). אלו בעצם אטריות כוסמת בעלות מרקם חלקלק שמתבשלות מהר ומתאימות בדיוק לטעמים האסיאתיים שיש למנה – גם מכיוון הטופו, חסר הטעם בפני עצמו, וגם מכיוון הרוטב. מה שכן, מומלץ לבשל את האטריות ולערבב עם הרוטב ממש לפני ההגשה על מנת שלא יהפכו לעיסה.

החלטתי לשלב ברוטב שלי ממרח חמאת בוטנים, מכר ותיק אצלי וכבר שילבתי במנות שונות בעלות גוון אסיאתי (סלט הכרוב התאילנדי, עוף במבה, עוף בקארי אדום וכדומה). את חמאת הבוטנים הכנסתי דווקא למרינדה של הטופו, שכדאי לתת לו לשבת בה עד יממה (אפשר גם הרבה פחות).

בזמן שמכינים את המרינדה לטופו אני מציעה להשתמש ב"טריק" שאימצתי – מניחים את קוביית הטופו השלמה על צלחת מרופדת בנייר סופג, מניחים מעל עוד נייר סופג וחפץ כבד (כמו ספר בישול עב כרס/סיר) – כך ייצאו מהטופו כל הנוזלים המיותרים והוא יהיה מוכן יותר לספוג לתוכו את טעמי המרינדה.

אם כן, בטופו מטפלים מראש, מעניקים לו הרבה טעם, לאחר מכן מטגנים אותו ומשם הדרך לסיום המנה מהירה. אני מציעה להכין את כל המרכיבים שיהיו מוכנים לצד המחבת ואז ההכנה תהיה ממש נוחה וקלה. המנה נפלאה גם חמה וגם בטמפרטורת החדר.

חומרים:

אטריות סובה עם טופו
צילום: תומר אפלבאום

לטופו:

1 חבילה טופו קשה/מוצק, 300 גרם

2 כפות חמאת בוטנים

2 כפות סילאן

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות סויה

2 כפות חומץ אורז

1 כף מירין

1 כפית שמן שומשום

2 כפות מים חמים

2 כפות שמן קנולה/חמניות

לאטריות:

1 חבילה אטריות סובה (300 גרם)

1 כף שמן שומשום

4 שיני שום כתושות

1 כף גדושה ג'ינג'ר קצוץ

5 גבעולי בצל ירוק חתוכים – חלקים לבן וירוק בהיר בנפרד מחלק ירוק כהה

1/3 כוס רוטב סויה

3 כפות סוכר חום כהה

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/4 כפית פתיתי צ'ילי

להגשה:

1 מלפפון גדול פרוס דק

3 צנוניות פרוסות דק

חופן עלי כוסברה

1 ליים/לימון חתוך לרבעים

הכנה:

מניחים את גוש הטופו על צלחת מרופדת נייר סופג ומניחים עליו חפץ כבד כמו ספר עב כרס, קרש חיתוך כבד וכדומה.

בזמן שהטופו מגיר את נוזליו, מכינים את המרינדה: מכניסים את כל מצרכי המרינדה של הטופו לקערה (למעט שמן החמניות/קנולה) ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

אטריות סובה עם טופו
צילום: תומר אפלבאום

מנגבים את גוש הטופו, חותכים אותו לקוביות שוות. מעבירים לקערת מרינדה ומערבבים היטב. עוטפים את הקערה ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים ועד ליממה מראש.

אטריות סובה עם טופו
צילום: תומר אפלבאום
אטריות סובה עם טופו
צילום: תומר אפלבאום

מרתיחים סיר גדול עם מים מומלחים.

מחממים במחבת רחבה את שמן הקנולה/חמניות על להבה בינונית-גבוהה ומטגנים את קוביות הטופו בשכבה אחת עד שמשחימות על כל צדדיהן. כל פעם הופכים אותן כשחלקן התחתון משחים ומתנתק בקלות מהמחבת (כ-10 דקות בסך הכל). מעבירים את קוביות הטופו המטוגנות לצלחת מרופדת נייר סופג.

אטריות סובה עם טופו
צילום: תומר אפלבאום
אטריות סובה עם טופו
צילום: תומר אפלבאום

שימו לב ששומרים את המרינדה שנותרה בקערת הטופו ולא שוטפים את המחבת (כבר נחזור אליה).

מבשלים את אטריות הסובה בסיר המים הרותחים, תוך ערבוב מדי פעם שלא יידבקו, עד לדרגת אל דנטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים במים קרים.

על להבה בינונית, מחממים כף משמן השומשום במחבת ומוסיפים את חלקו הלבן של הבצל הירוק, השום והג'ינג'ר ומטגנים תוך כדי ערבוב למשך כדקה.

אטריות סובה עם טופו
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את אטריות הסובה, הסויה, הסוכר החום, הפלפל השחור, פתיתי הצ'ילי, שארית המרינדה בקערה וחלקו הירוק של הבצל הירוק. מערבבים עד שהאטריות מצופות ברוטב.

אטריות סובה עם טופו
צילום: תומר אפלבאום
אטריות סובה עם טופו
צילום: תומר אפלבאום
אטריות סובה עם טופו
צילום: תומר אפלבאום
אטריות סובה עם טופו
צילום: תומר אפלבאום
אטריות סובה עם טופו
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את קוביות הטופו ומערבבים היטב.

אטריות סובה עם טופו
צילום: תומר אפלבאום

מעבירים את המנה לקערה, מפזרים מעל את המלפפון, הצנוניות והכוסברה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם פלחי ליים (לא חובה).

אטריות סובה עם טופו
צילום: תומר אפלבאום

תגיות:

מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ