מאפינס אוכמניות: כמעט כמו באמריקה

מאפים רכים, מתוקים במידה, מלאים באוכמניות מתפצפצות. בדיוק מה שצריך ליד משקה חם

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
בלוברי מאפינס
קרדיט: תומר אפלבאום קרמיקה: שגית אגם
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

לחברתי ענת יש חיבה גדולה למסורות ומאכלים אמריקאים, וביניהם בולטים הבלוברי מאפינס. אחרי כמה וכמה משחקים עם המתכון הגענו לתוצאה בה מתקבלים מאפים רכים, מתוקים במידה, מלאים באוכמניות מתפצפצות. בקיצור, בדיוק מה שצריך ליד משקה חם.

בארצות הברית (אבל לא רק שם) האוכמניות נגישות וזולות, אך לרכוש אותן בישראל זה כבר עסק יקר – לכן קיצצתי מעט בכמות מהמתכון האמריקאי המקורי והסתפקתי ב-250 גרם אוכמניות (שעושים את העבודה). ענת חברתי ניסתה לאפות את המאפינס עם אוכמניות קפואות, אך לטענתה אלו צבעו את המאפינס בצבע, ולכן העדיפה ללכת על טריות בלבד. אתם מוזמנים לנסות את האופציה הקפואה כמובן ולקחת את העניין הזה בחשבון. אחרון לעניין האוכמניות – שימו לב כי יש לערבב כף מתערובת הקמח עם האוכמניות לפני שמוסיפים אותן לבלילה – צעד זה נעשה על מנת שאלו לא ישקעו לתחתית העוגות בעת האפייה. מעבר לזה, ממש קל להכין את המאפינס הללו. אין כאן הפרדת ביצים, מיקסר וכו' – כמה קערות וערבובים והמאפינס בידיכם. 

יתר על כן, יש להקפיד לא לערבב את הרטובים והיבשים יותר מדי וזאת בכדי שנקבל מאפינס אווריריים ולא דחוסים. אם כן, ודאו שאין כיסים של קמח בבלילה, אך אם יישארו מעט גושים – זה ממש בסדר.

במתכון יש גם בצק פירורים שמפוררים ומפזרים על המאפינס לפני כניסתם לתנור. אין בעיה לוותר על שלב זה – המאפינס ייצאו לא פחות מנהדרים גם בלי תוספת זו.

חומרים:

בלוברי מאפינס
צילום: תומר אפלבאום

למאפינס:

1 ו-2/3 כוסות קמח

3/4 כוס סוכר

2 כפיות אבקת אפייה

קמצוץ מלח

גרידה מלימון אחד

115 גרם חמאה מומסת

1 ביצה

1/3 כוס חלב

כ-250 גרם אוכמניות טריות

לפירורים:

1/4 כוס סוכר חום

1/2 כוס קמח

50 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 כפית שטוחה קינמון

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מכניסים עטרות נייר/מנג'טים לתבנית מאפינס בעלת 12 שקעים.

מתחילים עם הפירורים (שטרויזל):

מכניסים את כל מצרכי הפירורים לקערה ומפוררים עם הידיים רק עד לקבלת תערובת פירורית לא אחידה. משאירים גושים קטנים. מכניסים למקרר עד לשימוש.

בלוברי מאפינס
צילום: תומר אפלבאום

מכינים את המאפינס:

מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, המלח, אבקת האפייה וגרידת הלימון.

בלוברי מאפינס
צילום: תומר אפלבאום
בלוברי מאפינס
צילום: תומר אפלבאום

מכניסים לקערה קטנה את האוכמניות ואליהן מוסיפים כף מתערובת הקמח. מערבבים בעדינות כך שהאוכמניות ייעטפו בתערובת.

בלוברי מאפינס
צילום: תומר אפלבאום

בקערה נפרדת מערבבים את החמאה המומסת, הביצה והחלב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

בלוברי מאפינס
צילום: תומר אפלבאום
בלוברי מאפינס
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את קערת הרטובים לקערת היבשים ומערבבים מעט רק עד שאחיד. לא נורא אם יישארו מעט גושים.

בלוברי מאפינס
צילום: תומר אפלבאום

מקפלים בעדינות את האוכמניות לתוך הבלילה.

בלוברי מאפינס
צילום: תומר אפלבאום

בעזרת כף מחלקים באופן שווה את הבלילה בתבנית המאפינס.

בלוברי מאפינס
צילום: תומר אפלבאום
בלוברי מאפינס
צילום: תומר אפלבאום

מפזרים את הפירורים באופן שווה מעל המאפינס ואופים במשך כ-20-22 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס ייצא יבש.

בלוברי מאפינס
צילום: תומר אפלבאום
בלוברי מאפינס
צילום: תומר אפלבאום

מצננים ומגישים.

בלוברי מאפינס
צילום: תומר אפלבאום קרמיקה: שגית אגם
מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ