מתכון: מרק דלורית וקארי אדום

רוצים מרק כתום, אבל לא שגרתי? חריף ומזכיר את תאילנד: הכירו את המתכון למרק דלורית וקארי

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מרק דלורית וקארי אדום
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

לא מעט מנות מוצלחות נולדות מאלתור. גם המרק הזה אותו אלתרתי לאחת מארוחת השישי. היו לי כמה דלוריות בבית והתחשק לי להכין מרק כתום, אך לחדש: לא ללכת על הכתום הקבוע שתמיד מתחסל, או הכתום עם העדשים המתובל. לבסוף, אחרי שפתחתי קצת את המקרר והארונות לקבל השראה, החלטתי דווקא לשלב את הדלורית עם מחית הקארי האדום, בה לרוב אני משתמשת במנת העוף הקבועה והאהובה. כמובן שגם חלב הקוקוס לא איחר להצטרף לחגיגה.

התקבל מרק עם טעמים תאילנדיים נפלאים שבמרכזו הדלורית, אותה אני כל כך אוהבת – אם "פשוט" בתנור עם שמן זית, מלח ופלפל, כחלק ממגש אנטיפסטי, או למשל כשותפה לתבנית של עוף בתנור. כמובן שאפשר לצרף גם דלעת למרק, אם במקרה מחכה לכם גוש שלה במקרר, אך זה ממש לא חובה.

בדומה לעוף בקארי אדום וחלב קוקוס, גם המרק הזה הוא מעט חריף, כך שיש לקחת זאת בחשבון. מי שמעוניין למתן את חריפות המרק, מוזמן להוריד קצת מכמות מחית הקארי האדומה וגם לוותר על פתיתי הצ'ילי. שימו לב שבדומה למנת החריימה, גם במתכון זה, תחילה "פותחים את הטעמים" שבקארי ושאר התבלינים על ידי טיגונם.

את המרק אני ממליצה להגיש עם בצל ירוק קצוץ ו/או עלי כוסברה קצוצים.

חומרים:

מרק דלורית וקארי אדום
צילום: תומר אפלבאום

2 כפות שמן זית

2 דלוריות מקולפות, מגולענות מגרעינים וחתוכות לקוביות (כ-1.5 ק"ג קוביות דלורית)

2 כפות מחית קארי אדום

3 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר

4 שיני שום קצוצות

1 כפית כוסברה טחונה

1/2 כפית כורכום

1 כפית כמון

1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס

1 כפית מלח

2 כפיות סוכר חום דמררה

4 כפות מיץ לימון/ליים סחוט טרי

1 פחית קרם קוקוס

כ-4 כוסות ציר ירקות/מים רותחים/ציר עוף

להגשה:

 בצל ירוק קצוץ דק ו/או עלי כוסברה ו/או קרם שמנת

הכנה:

בסיר גדול, על להבה בינונית-גבוהה, מחממים את שמן הזית ומטגנים, תוך כדי ערבוב, את מחית הקארי במשך כדקה.

מרק דלורית וקארי אדום
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את הג'ינג'ר, השום, הכוסברה הטחונה, הכמון, הכורכום, הסוכר, המלח והצ'ילי ומערבבים היטב עוד כדקה.

מרק דלורית וקארי אדום
צילום: תומר אפלבאום
מרק דלורית וקארי אדום
צילום: תומר אפלבאום
מרק דלורית וקארי אדום
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים לסיר את קוביות הדלורית, מערבבים ומטגנים במשך כדקה נוספת.

מרק דלורית וקארי אדום
צילום: תומר אפלבאום
מרק דלורית וקארי אדום
צילום: תומר אפלבאום

כעת מוסיפים את ציר הירקות/עוף/מים רותחים ומביאים לרתיחה.

מרק דלורית וקארי אדום
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את פחית קרם הקוקוס, מערבבים, מנמיכים הלהבה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות, עד שהדלורית מתרככת מספיק וניתן לטחון אותה.

מרק דלורית וקארי אדום
צילום: תומר אפלבאום
מרק דלורית וקארי אדום
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את מיץ הלימון/ליים ומערבבים.

מרק דלורית וקארי אדום
צילום: תומר אפלבאום

טוחנים עם בלנדר מוט ומתקנים תיבול במידת הצורך.

מרק דלורית וקארי אדום
צילום: תומר אפלבאום

מגישים עם זרזיף קרם קוקוס ו/או עלי כוסברה טריים ו/או בצל ירוק קצוץ.

מרק דלורית וקארי אדום
צילום: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ