פשוטה ומעולה: עוגת לימון בחושה של פעם

לא כל עוגת לימון בחושה מספקת את הסחורה. זאת עמדה בכל הציפיות: רכה, עשירה, עסיסית

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגת לימון
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

החורף פה בשיא הדרו ואיתו עצי הלימונים המתמלאים בפרי. אני אוהבת במיוחד קינוחי לימון, כדוגמת הפרפה ועוגת שמן הזית למשל. אך איכשהו, את עוגת הלימון הבחושה, הכי פשוטה ומעולה עוד לא הצגתי כאן. דרך אגב, כפי שהבטחתי במתכון של בורקס הגבינה והחצילים, בהמשך החורף אני מקווה להעלות כאן את המתכון לעוגת הלימון והקצף החגיגית של אסתר – יש למה לחכות.

לא אשקר, העוגה הזו לא הגיעה בקלות – לא כל בחושה לימונית סיפקה את הסחורה מבחינתי. אך זאת עמדה בכל הציפיות: רכה, עשירה, עסיסית. נפלאה. בעצם מדובר במעין "עוגת מיץ" של פעם או באנגלית classic lemon drizzle משודרגת. טעמו של הלימון בהחלט מורגש בעוגה, אך עם זאת גיליתי שהיא אהודה על ידי כולם – ילדים ומבוגרים כאחד, נהנים ליישר אותה.

כמו במתכון של לחם הבירה, גם את העוגה הזו אני ממליצה לאפות בתבנית אינגליש קייק אמיתית  (של 2 ליטר אם רוצים לדייק) ולא בחד פעמית הקטנה יותר (אם בכל זאת תתעקשו על החד פעמית, תאפו שתי עוגות במקום אחת). האמת, שגם תבנית קוגלהוף תתאים וגם קפיצית 24. כמובן שזמני האפייה ישתנו בהתאם לגודל התבנית בה תבחרו לאפות את העוגה.

יש במתכון הרבה מקום לגיוון: ניתן להכין את העוגה לא רק מלימון, בהחלט אפשר לנסות עוגת ליים, תפוזים או קלמנטינות, למשל. אפשר להשאיר את מיץ הלימון בעוגה, אך במקום גרידת לימון להוסיף דווקא גרידת תפוז. חלופה נוספת היא להוסיף לסירופ, שמשקים איתו את העוגה כשיוצאת מהתנור, גם מעט ליקר הדרים טוב כמו קואנטרו או גראנד מרנייה. לחלופין, אפשר להוסיף כפית מי ורדים לסירופ לימונים - גם יהיה נפלא.

חומרים:

עוגת לימון
צילום: תומר אפלבאום

200 גרם חמאה רכה

1 כוס + 1/4 כוס סוכר

4 ביצים

כוס וחצי קמח תופח

גרידה ומיץ מ-2 לימונים גדולים

גביע שמנת חמוצה/יוגורט

תבנית אינגליש קייק ממתכת גדולה (לא חד"פ קטנה יותר), מרופדת בנייר אפייה

הכנה:

מחממים את התנור ל-175 מעלות.

מכניסים לקערת המיקסר את החמאה הרכה וכוס הסוכר ומקציפים היטב במשך כ-5 דקות עד שמתקבל קרם בהיר.

עוגת לימון
צילום: תומר אפלבאום
עוגת לימון
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את הביצים, אחת אחת. רק לאחר שביצה נטמעת בתערובת, מוסיפים את הבאה אחריה.

עוגת לימון
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את גרידת הלימון והשמנת החמוצה/יוגורט וממשיכים לערבל את שנטמעת בתערובת.

עוגת לימון
צילום: תומר אפלבאום

כעת מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שנטמע. מורידים עם לקקן את התערובת מדפנות הקערה ומערבבים עם יתר התערובת.

עוגת לימון
צילום: תומר אפלבאום
עוגת לימון
צילום: תומר אפלבאום

מעבירים לתבנית אינגליש קייק המרופדת בנייר אפייה ואופים למשך כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

עוגת לימון
צילום: תומר אפלבאום
עוגת לימון
צילום: תומר אפלבאום

בזמן שהעוגה בתנור, מערבבים בצלוחית/כוס קטנה את מיץ הלימון עם 1/4 כוס סוכר.

עוגת לימון
צילום: תומר אפלבאום

ברגע שהעוגה מוכנה ומוציאים אותה מהתנור, בעודה חמה, מחוררים אותה מעט עם קיסם ושופכים עליה את סירופ הלימון.

עוגת לימון
צילום: תומר אפלבאום

מצננים ומגישים.

עוגת לימון
מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ