עוגיות שיבולת שועל וחמאת בוטנים ללא אפייה

כמה ערבובים טובים ולתבנית: בעוגיות הקוואקר הממכרות שלנו לא צריך תנור

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגיות שיבולת שועל וחמאת בוטנים ללא אפייה
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

כמו במקרה של כדורי השוקולד ללא שוקולד או ממתקי השוקולד המטריפים, היום לא נזדקק לתנור להכנת העוגיות שלנו: עוגיות קוואקר, חמאת בוטנים וקקאו. אם כן, פשוט מחממים כמה מהמרכיבים בסיר, אליהם מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים, משטחים על תבנית ומחכים שיתקשו. אני ממליצה גם להוסיף ביקור במקרר או במקפיא – שם העוגיות יתקשו מהר וטוב יותר וגם משום שבעיניי העוגיות האלה טעימות יותר כשהן מוגשות קרות.

שימו לב, כי יש להשתמש בחמאת בוטנים גסה (צ'אנקי), עם חתיכות קטנות של בוטנים, ולא חמאת הבוטנים ה"חלקה" הרגילה. הגסה עושה עבודה טובה יותר במקרה הזה: הבוטנים הקצוצים מעניקים לעוגייה פריכות כיפית שחבל לוותר עליה, ולכן אמליץ לנסות להקפיד על שימוש בחמאת בוטנים זו. 

דגש נוסף שיש להקפיד עליו הוא בישול תערובת החמאה, הסוכר, החלב והקקאו דקה וחצי נוספות לאחר שהיא רותחת – זהו שלב חשוב למען התגבשות העוגייה. שימו לב, כי יש להשתמש בקוואקר להכנה מהירה ולא בשיבולת שועל רגילה (בה משתמשים למשל במתכון של הגרנולה או חטיפי השיבולת שועל הביתיים למשל).

חומרים:

עוגיות שיבולת שועל וחמאת בוטנים ללא אפייה
צילום: תומר אפלבאום

1/2 כוס חלב

120 גרם חמאה

3/4 כוס סוכר

4 כפות קקאו

1/2 כוס חמאת בוטנים גסה

3 כוסות קוואקר לבישול מהיר

1 כפית תמצית וניל

הכנה:

בסיר בינוני, על להבה בינונית, מערבבים חלב, סוכר, חמאה וקקאו.

עוגיות שיבולת שועל וחמאת בוטנים ללא אפייה
צילום: תומר אפלבאום

מחכים לרתיחה ומבשלים עוד דקה וחצי, תוך ערבוב.

עוגיות שיבולת שועל וחמאת בוטנים ללא אפייה
צילום: תומר אפלבאום

מסירים מהאש ומערבבים פנימה את חמאת הבוטנים, הקוואקר ותמצית הוניל.

עוגיות שיבולת שועל וחמאת בוטנים ללא אפייה
צילום: תומר אפלבאום
עוגיות שיבולת שועל וחמאת בוטנים ללא אפייה
צילום: תומר אפלבאום
עוגיות שיבולת שועל וחמאת בוטנים ללא אפייה
צילום: תומר אפלבאום

מרפדים תבנית תנור או מגש בנייר אפייה ובעזרת שתי כפיות מניחים תלוליות של תערובת על גבי נייר האפייה, יש להקפיד להשטיח מעט את התערובת עם גב הכפית.

עוגיות שיבולת שועל וחמאת בוטנים ללא אפייה
צילום: תומר אפלבאום
עוגיות שיבולת שועל וחמאת בוטנים ללא אפייה
צילום: תומר אפלבאום

מקררים את העוגיות עד שמתקשות.

שומרים במקרר/מקפיא.

עוגיות שיבולת שועל וחמאת בוטנים ללא אפייה
צילום: תומר אפלבאום קרמיקה: שגית אגם
מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ