עוגת תותים כמו של פעם

עוגת תותים וג'לי עם קרם וניל שתעורר בכל אחד מכם נשכחות

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגת תותים נוסטלגית
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

לפני מספר שבועות חברתי העלתה לאינסטגרם תמונה של עוגה מעוררת נשכחות, שגרסה כזו או אחרת שלה רובנו מכירים מילדות. העוגה המדוברת היתה עוגת קרם וניל ותותים עם ג'לי, ממש כמו של פעם. כבר באותו סוף שבוע, אפינו את העוגה לארוחת שישי משפחתית ושלושה דורות של אכלנים ליקקו את הצלחות וביקשו עוד.

ראו הוזהרתם, מדובר ב"עוגה של פעם" מכל הבחינות: יש כאן גם אינסטנט פודינג וניל וגם ג'לי. אם כן, העוגה מורכבת מארבע שכבות: טורט, קרם וניל, תותים וג'לי. שימו לב שיש לאפות את הבסיס (הטורט) רק עד שמזהיב קלות ואין להשחימו. חשוב לדעת שאת העוגה יש להכין לפחות שלוש שעות לפני הגשתה, אך הכי טוב יום לפני.

חברתי מספרת שסבתה ז"ל, החתומה על המתכון, הכינה את העוגה גם עם דובדבנים וג'לי פטל ובעונה, גם עם משמשים וג'לי משמש. עם זאת, גרסת התותים הייתה המנצחת והאהובה מכולם. היא נהגה לאפות את העוגה בחורף כקינוח קליל אחרי הצ'ולנט.

חומרים:

עוגת תותים נוסטלגית
צילום: תומר אפלבאום

לבסיס:

3 ביצים, מופרדות

3 כפות קמח

3 כפות סוכר

1 כף מיץ לימון

1/2 כפית תמצית וניל אמיתית

לקרם וניל:

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

1 חבילה (250 גרם) שמנת מתוקה להקצפה

לשכבת התותים- ג'לי:

תותים יפים פרוסים לאורך

1 חבילת ג'לי תות

2 כוסות מים רותחים

תבנית קפיצית בקוטר 26

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים. כשמתחילות להיווצר בועות, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף.

עוגת תותים נוסטלגית
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את הלימון, מקציפים עוד כחצי דקה ואז את החלמונים, ממשיכים לערבל עד שנטמעים ויש קצף יציב.

עוגת תותים נוסטלגית
צילום: תומר אפלבאום
עוגת תותים נוסטלגית
צילום: תומר אפלבאום

בעזרת לקקן מקפלים את פנימה את הקמח.

עוגת תותים נוסטלגית
צילום: תומר אפלבאום

מעבירים את הבלילה לתבנית קפיצית בקוטר 26 משומנת במעט חמאה ואופים במשך כ-10 דקות עד שהעוגה שזופה קלות (שימו לב שהעוגה לא תשחים). מצננים.

עוגת תותים נוסטלגית
צילום: תומר אפלבאום
עוגת תותים נוסטלגית
צילום: תומר אפלבאום

מכינים את קרם הוניל:

מקציפים חלב, שמנת מתוקה ופודינג וניל עד לקבלת קרם יציב.

עוגת תותים נוסטלגית
צילום: תומר אפלבאום
עוגת תותים נוסטלגית
צילום: תומר אפלבאום

משטחים את הקרם על העוגה שהצטננה.

עוגת תותים נוסטלגית
צילום: תומר אפלבאום

מסדרים את חצאי התותים מעל קרם הווניל, עם צידם החתוך כלפי מטה, בצורה מעגלית מהמעגל החיצוני פנימה.

עוגת תותים נוסטלגית
צילום: תומר אפלבאום

כעת מכינים את הג'לי:

מרוקנים לקערה את אבקת הג'לי ומערבבים יחד עם 2 כוסות המים הרותחים. כשהתערובת כבר לא רותחת (אך עדיין חמה) שופכים אותה מעל התותים באופן אחיד (תשטחו בעדינות עם לקקן אם צריך).

עוגת תותים נוסטלגית
צילום: תומר אפלבאום
עוגת תותים נוסטלגית
צילום: תומר אפלבאום

מצננים, מכניסים למקרר לפחות לשעתיים ועד להגשה. מגישים את העוגה קרה.

עוגת תותים נוסטלגית
צילום: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ