דג עסיסי ורך שייקח אתכם לטיול במזרח

פילה לברק וירקות נאפים במעטפת נייר אפייה, כאשר האדים בתוכה עושים את שלהם ודואגים שהדג יהיה עסיסי ורך במיוחד

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מעטפת דג אסייתית
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

בהמשך למתכון לדג במעטפה המצוין, הכירו את בן דודו האסייתי. על אותו עיקרון: הדג ושותפיו נאפים באריזת נייר אפייה, כאשר האדים בתוך המעטפה עושים את שלהם ודואגים שהדג יהיה עסיסי ורך במיוחד.

ניסיתי את המתכון לראשונה על חבריי לכבוד ארוחת ערב אסיאתית שערכתי. בחרתי בפילטים של לברק, אותו אני הכי אוהבת, אך כמובן שכל פילה דג טרי וטוב ויתאים. כבר כשטעמתי את הרוטב, אותו אני מטפטפת על הדג לפני סגירת המעטפה, הבנתי שהכיוון הוא בהחלט חיובי. זהו רוטב כל כך טעים (בדומה לרוטב הקציצות שהכרנו בעבר), שהתחשק לי לזלול אותו כפית אחר כפית. בתוספת פרוסות הזוקיני, שמהוות מעין "מיטה" לפילה הדג והג'ינג'ר, השום, הבצל ירוק, הפטריות והפלפל החריף שמכסים את חלקו העליון, מתקבלים ביסים נפלאים.

אם מעדיפים, אפשר שלא לערבב בקערה אחת את הבצל ירוק, הפלפל החריף והשום ובעצם להרכיב כל מעטפה קצת אחרת, בהתאם להעדפות וטעם הסועדים. למשל, להוסיף רק לחלק מהמעטפות פלפל חריף. האמת שזו יכולה להיות גם פעילות נחמדה של לפני הארוחה, כשמתחילים להיאסף: כל אחד מרכיב את המעטפה שלו. אם אתם הולכים על זה, דאגו להכין מראש את כל החומרים חתוכים, את הרוטב מוכן ואז להרכיב ולקבל מעטפות דג אישיות.

אם נשאר לכם מהרוטב המעולה, שמרו בכלי סגור במקרר. את המעטפות, דרך אגב, אפשר להרכיב גם כמה שעות לפני הארוחה ולשמור במקרר עד לאפייה.

חומרים:

מעטפת דג אסייתית
צילום: שרון בוקוב

לדג:

2 פילטים של דג לבן

1 פלפל חריף ירוק קצוץ דק

1 בצל ירוק קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

2 ס"מ אצבע ג'ינג'ר מקולפת וחתוכה למטבעות

1 זוקיני פרוס לפרוסות דקות

כמה פטריות (עדיף שימג'י) קצוצות גס

שמן זית

מלח ים, פלפל גרוס טרי

לרוטב:

2 כפות קרם קוקוס

1 כף מירין

1 כפית רוטב סויה

1/2 כפית שמן שומשום

1/2 כפית מיץ ליים/לימון

2 ניירות אפייה

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מערבבים בקערה את השום הכתוש, הבצל הירוק והפלפל החריף.

מעטפת דג אסייתית
צילום: תומר אפלבאום

בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב: קרם הקוקוס, המירין, רוטב הסויה, שמן השומשום ומיץ הליים/לימון.

מעטפת דג אסייתית
צילום: תומר אפלבאום
מעטפת דג אסייתית
צילום: תומר אפלבאום
מעטפת דג אסייתית
צילום: תומר אפלבאום

פורסים נייר אפייה מאונך על משטח עבודה ומעבירים קו דמיוני במרכזו. מזלפים מעט שמן זית במרכז חלקו התחתון ועליו מניחים כ-2 פרוסות זוקיני.

מעטפת דג אסייתית
צילום: תומר אפלבאום

מניחים את פילה הדג מעל הזוקיני, מתבלים במלח ופלפל ומפזרים מתערובת השום-פלפל חריף-בצל ירוק.

מעטפת דג אסייתית
צילום: תומר אפלבאום
מעטפת דג אסייתית
צילום: תומר אפלבאום

מניחים מעל 2-3 טבעות ג'ינג'ר ומעט פטריות קצוצות ועליהן מוזגים כ-2 כפות מהרוטב שלנו.

מעטפת דג אסייתית
צילום: תומר אפלבאום
מעטפת דג אסייתית
צילום: תומר אפלבאום
מעטפת דג אסייתית
צילום: תומר אפלבאום

מקפלים את חציו השני של הנייר מעל הדג וכעת יוצרים מעין חצי עיגול (או ירח אם תרצו) על ידי קיפול הנייר באופן אדוק, כך שאתם בטוחים שלא ייפתח במהלך האפייה.

מעטפת דג אסייתית
צילום: תומר אפלבאום

מכניסים לתנור לכ-15-20 דקות.

קורעים את המעטפות ומגישים.

מעטפת דג אסייתית
צילום: תומר אפלבאום

תגיות:

מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ