אוסובוקו וירקות שורש בבירה שחורה

קדרת בשר שמתחילה על הגז ומסתיימת בתנור, מתאימה כמו כפפה ליד למזג האוויר החורפי שפוקד אותנו

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אוסובוקו וירקות שורש בבירה שחורה
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

השנה, סוף סוף, יש לנו חורף אמיתי, כזה שעושה לי חשק להיכנס למטבח ולהעמיד סירים. הקדרה הנוכחית מתאימה כמו כפפה ליד למזג האוויר החורפי שפוקד אותנו. בדומה לקדרת הבקר המופלאה, גם כאן נתחיל את הבישול על הכיריים ומשם הסיר יעבור לזמן איכות בתנור.

מבחינת הרכב ירקות השורש, קחו את החומרים במתכון כהמלצה בלבד (חמה ביותר). אתם מוזמנים לשלב איזה ירקות שורש שזמינים ואהובים עליכם. אם תמצאו גזרים צבעוניים, אל תוותרו עליהם, והאמת היא שגם הסלק מתקבל כאן ממש נפלא. מה שכן, אני מתעקשת שלא תחסכו בירקות, הם באמת יוצאים כל כך מוצלחים, שפשוט קשה להפסיק לאכול אותם.

מבחינת הבשר, חשוב מאד לבקש מהקצב שלכם נתחי אוסובוקו כמה שפחות שומניים. איכות נתחי האוסובוקו יכריעו אם זו תהיה מנה לפנתיאון או שלולית שומנית עם מעט מדי ביסים רכים ונימוחים של בשר.

חומרים:

אוסובוקו וירקות שורש בבירה שחורה
צילום: תומר אפלבאום

כ-1.5 ק"ג אוסובוקו (עם העצמות), כמה שפחות שומני

כ-5-6 כפות קמח

2 בצלים קצוצים לקוביות בינוניות

כ-10 שאלוטס מקולפים שלמים

8 שיני שום מקולפות שלמות

1 כרישה פרוסה לפרוסות דקות (חלק לבן וירוק בהיר בלבד)

4 גזרים מקולפים וחתוכים ל-3-4 חלקים (אם יש אז גזר צבעוני)

2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות בינוניות

2 בטטות מקולפות וחתוכות לקוביות בינוניות

1 סלק מקולף וחתוך לקוביות גדולות (אפילו שניים)

כמה גבעולי טימין טריים

2 עלי דפנה

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

1 כף מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי

כ-4 כפות שמן זית

בקבוק 1.5 ליטר בירה שחורה (לא דיאט)

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.

מניחים את הקמח בצלחת ומקמחים את חתיכות האוסובוקו מכל הצדדים.

אוסובוקו וירקות שורש בבירה שחורה
צילום: תומר אפלבאום
אוסובוקו וירקות שורש בבירה שחורה
צילום: תומר אפלבאום

מחממים את שמן הזית בסיר רחב שיכול להיכנס לתנור ומשחימים (סוגרים) את נתחי האוסובוקו מכל הצדדים, כאשר תוך כדי ממליחים ומפלפלים אותם.

אוסובוקו וירקות שורש בבירה שחורה
צילום: תומר אפלבאום
אוסובוקו וירקות שורש בבירה שחורה
צילום: תומר אפלבאום

מוציאים את נתחי האוסובוקו לצלחת, מוסיפים עוד מעט שמן זית אם יש צורך (אני הוספתי כ-2 כפות), מוסיפים את הבצל ומטגנים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שמשחים.

אוסובוקו וירקות שורש בבירה שחורה
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את הכרישה ובצלצלי השאלוטס, מערבבים ומבשלים עוד כ-3 דקות.

אוסובוקו וירקות שורש בבירה שחורה
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את ירקות השורש שבחרנו, מתבלים בכף הפפריקה המתוקה, כפית הפפריקה החריפה, כף המלח, חצי כפית הפלפל השחור, עלי הדפנה והטימין ומערבבים היטב.

אוסובוקו וירקות שורש בבירה שחורה
צילום: תומר אפלבאום
אוסובוקו וירקות שורש בבירה שחורה
צילום: תומר אפלבאום
אוסובוקו וירקות שורש בבירה שחורה
צילום: תומר אפלבאום

כעת, מוציאים את רוב הירקות לקערה או פשוט מפנים מקום על מנת להחזיר לסיר את נתחי האוסובוקו, כך שהם מתחת לרוב הירקות.

שופכים את הבירה השחורה לתוך הסיר. אם הנוזל לא מכסה כמעט את כל הירקות, מוסיפים עוד מעט מים.

אוסובוקו וירקות שורש בבירה שחורה
צילום: תומר אפלבאום

מחכים לרתיחה, מכסים ומכניסים לתנור ל-3 וחצי שעות, כאשר כעבור שעתיים בתנור בודקים את כמות הנוזלים בסיר ומוסיפים עוד כ-1/2 כוס מים במידת הצורך.

אוסובוקו וירקות שורש בבירה שחורה
צילום: תומר אפלבאום
אוסובוקו וירקות שורש בבירה שחורה
צילום: תומר אפלבאום

מגישים חם עם חלה.

אוסובוקו וירקות שורש בבירה שחורה
צילום: תומר אפלבאום

תגיות:

מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ