סלט כרובית צלויה, תרד, פתיתים ופטה מעולה

גם פרחי כרובית צלויים, גם פתיתים, גם תרד, גם גבינת פטה מפוררת, גם חמוציות מיובשות וגם מעט בצל סגול – שיחד עם וינגרט פשוט וטוב מתחברים לסלט לא פחות ממצוין

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
סלט כרובית צלויה, תרד, פתיתים ופטה מעולה
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

הסלט הזה נמנה על החבורה האקסלוסיבית של אותם סלטים שיבקשו מכם להכין פעם אחר פעם, אירוע אחר אירוע. אותם סלטים שכולם יבקשו את המתכון שלהם ותמיד יחוסלו בארוחה ולא משנה כמה סלטים יהיו על השולחן.

מדובר בסלט בעל נוכחות ונפח שיבלוט מול שאר הסלטים בשולחן, והוא גם תוספת, אם תרצו. אז מה יש לנו כאן? גם פרחי כרובית צלויים, גם פתיתים (כן, כן), גם תרד, גם גבינת פטה מפוררת, גם חמוציות מיובשות (או דובדבנים/ אוכמניות), גם מעט בצל סגול – בקיצור, מגוון רחב של טעמים ומרקמים שיחד עם וינגרט פשוט וטוב מתחברים לסלט לא פחות ממצוין.

לעניין הפתיתים: אפשר להשתמש בפתיתים בצורת אורז או לחלופין, אפשר להשתמש בפסטה מסוג "אורזו". מה שכן, הקפידו לבשל את הפסטה/פתיתים למידת בישול "אל דנטה" בלבד – כדקה/שתיים פחות ממה שכתוב בהוראות היצרן, מפני שאתם ממש לא רוצים בסלט פתיתים רכים מדי.

חומרים:

סלט כרובית צלויה, תרד, פתיתים ופטה מעולה
צילום: תומר אפלבאום

לסלט:

כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנים

כ-5 כפות שמן זית

3 שיני שום כתושות

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

1 כוס פתיתים בצורת אורז/פסטה אורז

חצי בצל סגול קטן פרוס דק (כ-1/4 כוס)

1 כוס (כ-125 גרם) גבינת פטה מפוררת

כ- 2/3 כוס חמוציות/אוכמניות מיובשות או דובדבנים מיובשים

כ-200 גרם עלי בייבי תרד שטופים (ניתן לקנות שקית כזו)

לרוטב:

3 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 כפית דבש

1 כפית חרדל דיז'ון

1/2 כפית מלח

1/3 כפית פלפל שחור טחון טרי

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מפזרים את פרחי הכרובית על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה, מתבלים אותם ב-4 כפות שמן זית, בשום הכתוש, במלח ים ובפלפל הטרי הגרוס, מערבבים היטב, משטחים בשכבה אחידה ואופים למשך כ-20-25 דקות, עד שהכרוביות צלויות ושחומות. מצננים.

סלט כרובית צלויה, תרד, פתיתים ופטה מעולה
צילום: תומר אפלבאום
סלט כרובית צלויה, תרד, פתיתים ופטה מעולה
צילום: תומר אפלבאום
סלט כרובית צלויה, תרד, פתיתים ופטה מעולה
צילום: תומר אפלבאום

בינתיים, מבשלים את הפתיתים/פסטה אורזו למידת עשייה "אל דנטה" – כלומר כ-1-2 דקות פחות מהוראות היצרן. מעבירים את הפתיתים לקערה (או את פסטת האורזו למסננת) ומערבבים עם כף שמן זית. מניחים בצד.

סלט כרובית צלויה, תרד, פתיתים ופטה מעולה
צילום: תומר אפלבאום

מכינים את הרוטב:

מערבבים היטב בקערה את 3 כפות שמן הזית, 3 כפות מיץ הלימון הטרי, כפית הדבש, כפית החרדל, 1/2 כפית המלח ו-1/2 כפית הפלפל.

סלט כרובית צלויה, תרד, פתיתים ופטה מעולה
צילום: תומר אפלבאום
סלט כרובית צלויה, תרד, פתיתים ופטה מעולה
צילום: תומר אפלבאום
סלט כרובית צלויה, תרד, פתיתים ופטה מעולה
צילום: תומר אפלבאום

מרכיבים את הסלט:

מכניסים לקערה גדולה את הפתיתים/אורזו, הכרוביות הצלויות, הבצל הסגול, התרד, הפטה המפוררת והחמוציות/דובדבנים/אוכמניות המיובשות. שופכים את הרוטב מעל ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים מיד.

סלט כרובית צלויה, תרד, פתיתים ופטה מעולה
צילום: תומר אפלבאום
סלט כרובית צלויה, תרד, פתיתים ופטה מעולה
צילום: תומר אפלבאום
סלט כרובית צלויה, תרד, פתיתים ופטה מעולה
צילום: תומר אפלבאום
סלט כרובית צלויה, תרד, פתיתים ופטה מעולה
צילום: תומר אפלבאום
סלט כרובית צלויה, תרד, פתיתים ופטה מעולה
צילום: תומר אפלבאום
סלט כרובית צלויה, תרד, פתיתים ופטה מעולה
צילום: תומר אפלבאום

תגיות:

מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ