לאכול ישר מהתנור: אצבעות פילו תפוחים

קינוח קל שבקלים עם מעט מאוד מצרכים שאת רובם גם ככה יש לכם במטבח

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אצבעות תפוחים
קרדיט: תומר אפלבאום , קרמיקה: שגית אגם
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

על אצבעות התפוחים המפורסמות של שגית אני שומעת כבר שנים. שגית, דרך אגב, היא אותה "שגית אגם", קרמיקאית בחסד, שחתומה על הרבה הכלים בהם אני מצלמת מנות בחודשים האחרונים. מסתבר שאת אצבעות התפוחים המפורסמות והקלות להכנה שלה, אין אחד שלא מכיר בסביבתה. לכן, בצירוף חיבתי הגדולה לפילו לאחרונה (כפי שהתוודתי במתכון של שבלול הפילו), החלטתי שאני חייבת לנסות אותן.

מדובר במתכון קל שבקלים עם מעט מאוד מצרכים שאת רובם גם ככה יש לכם במטבח, ככל הנראה. מתקבל קינוח מפנק ויפה במיוחד. לצד גלידה או ככה לצד הקפה, לסיום ארוחה או כנשנוש מפנק של אחר הצהרים – אצבעות התפוחים הללו יתאימו בכל מצב. הכי טעים להגיש אותן חמימות מהתנור עם אבקת סוכר מעל, באמת שלא צריך הרבה מעבר.

האמת היא שעד היום יצא לי לאפות כמעט רק תפוחים ירוקים (כמו למשל במתכון לעוגת תפוחים ומרנג או עוגת תפוחים בחושה), אך באצבעות האלו שגית משתמשת דווקא בתפוחים אדומים. בחרתי בתפוח "אמצע", הלוא הוא ה-"פינק ליידי" האהוב על בני ביתי. האמת היא שהאצבעות כנראה יצליחו עם רוב התפוחים, אז לכו על מה שטעים וזמין לכם. שימו לב שאפילו אין צורך לקלף את התפוחים.

בנוסף לריבועי בצק הפילו ושמיניות התפוחים, יש רק עוד שני מרכיבים הכרחיים למתכון: מעט חמאה מומסת ומעט סוכר. במתכון הלכנו על סוכר חום דמררה, אך ניתן להמיר לסוכר לבן/חום/קוקוס. על דעת עצמי החלטתי לפזר גם מעט קינמון בחלק מהאצבעות ובעיניי התוצאה מוצלחת אפילו יותר – הרגישו חופשי להוסיפו גם כן, הרי עם שילוב של תפוחים וקינמון לא ניפול.

כמובן שהמקום לגיוון רב: מי שרוצה יכול להוסיף גם אגוזים קצוצים או צימוקים, לדוגמה. אך בעיניי ממש אין צורך, במקרה של המתכון הזה – פחות זה יותר. מה שכן, שימו לב כי אין ממש מידות במתכון, משום שאלו ישתנו בהתאם למספר האצבעות שתרצו להכין. קחו בחשבון שכל תפוח שווה 8 אצבעות ותמשיכו משם (כאשר חבילת עלי פילו מתאימה בערך ל-5 תפוחים, 40 אצבעות).

אספר לכם כי מאז הפעם הראשונה שגלגלתי את אצבעות התפוחים האלו, יצא לי לחזור אליהם כבר מספר פעמים כתוספת לשולחן הקינוחים שלי ותמיד הן מתחסלות.

חומרים:

אצבעות תפוחים
צילום: תומר אפלבאום

חבילת עלי פילו מופשרת

תפוחים חתוכים לשמיניות (עם הקליפה)

חמאה מומסת (100 גרם או פחות, תלוי כמה מכינים)

סוכר חום דמררה לפיזור (כפית שטוחה פר אצבע אחת)

אופציונאלי: מעט קינמון טחון

הכנה:

מניחים את חבילת עלי הפילו על משטח העבודה וחותכים לשניים, כך שיש שתי ערימות של מלבני פילו. עורמים את העלים לערימה אחת.

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים ליד משטח העבודה.

כעת, מתחילים להרכיב את אצבעות התפוחים:

מברישים את עלה הפילו בחמאה המומסת, מניחים במרכז חלקו הקרוב עליכם (הצר) שמינית תפוח, מפזרים כפית סוכר על יתר העלה (מי שמעוניין מוסיף גם מעט קינמון), מקפלים את צידי הבצק מעל התפוח ומגלגלים עד להיווצרות מעין סיגר.

אצבעות תפוחים
צילום: תומר אפלבאום
אצבעות תפוחים
צילום: תומר אפלבאום
אצבעות תפוחים
צילום: תומר אפלבאום
אצבעות תפוחים
צילום: תומר אפלבאום
אצבעות תפוחים
צילום: תומר אפלבאום

מניחים את אצבע הפילו עם הקפל כלפי מטה על נייר האפייה וממשיכים באותו אופן להכין את יתר העלים, בהתאם לכמות שמתחשק לכם לאפות.

אצבעות תפוחים
צילום: תומר אפלבאום

 אופים עד להזהבה במשך כ-15 דקות.

אצבעות תפוחים
צילום: תומר אפלבאום

מפדרים במעט אבקת סוכר ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

אצבעות תפוחים
צילום: תומר אפלבאום , קרמיקה: שגית אגם
אצבעות תפוחים
צילום: תומר אפלבאום, קרמיקה: שגית אגם
מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ