אורז בתנור: כמה ערבובים וגמרנו

אורז עם מנגולד שמכינים בתנור במהירות: מערבבים את כל החומרים בכלי אחד ומשגרים לתנור. התוצאה: תבנית ריחנית, מלאה באורז פריך ובירק

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אורז עם מנגולד בתנור
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

אחת המנות האהובות עליי היא אורז בתנור עם פטריות וערמונים, שפתחה פתח לנסות את הטכניקה בעוד כמה שילובים. למשל, מנגולד כפי שהציעה דודתי זיוה (החתומה אצלנו גם על הקציצות הנהדרות וסלט הגזר הממכר, בין היתר). גם את מנת האורז הזו מכינים בתנור במהירות: מכניסים את כל החומרים לכלי אחד, מערבבים ומשגרים לתנור. מתקבלת תבנית ריחנית, מלאה באורז פריך ובירק.

אחת התכונות האהובות עליי במנה עם הפטריות והערמונים בתנור היא שהאורז פריך מבחוץ, אך בפנים הוא רך כמו ריזוטו. זיוה מעדיפה שכל האורז יהיה פריך ולכן מערבבת אותו היטב כמה פעמים במהלך האפייה (לעומת ערבוב אחד). אתם מוזמנים לבחור בגרסה המועדפת עליכם כמובן.

אם תרצו להכין אורז בתנור ואין מנגולד בנמצא, אין שום בעיה, פשוט המירו אותו  בעלי תרד טריים. כמובן שניתן לשלב תרד עם מנגולד – רק טוב ייצא מזה. הכנתי את המנה עם אורז בסמטי, אך כל אורז יתאים כאן – פרסי, יסמין – מה שאתם אוהבים וזמין לכם.

מנת האורז יכולה להיות תוספת נהדרת לכל ארוחה או אפילו הכוכבת הראשית בארוחה צמחונית נפלאה, לצד ציזיקי או יוגורט מתובל וסלט ירקות טרי.

חומרים:

אורז עם מנגולד בתנור
צילום: שרון בוקוב

2 כוסות אורז בסמטי שטוף

2 חבילות עלי מנגולד קצוצים דק (כולל הגבעולים, כ-700 גרם לחבילה)

2 בצלים גדולים קצוצים קטן

4 שיני שום קצוצות דק

2 כפיות גדושות מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

קורט כורכום

1/3 כוס שמן זית

4 כוסות מים

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

בכלי גדול המתאים לתנור מערבבים היטב את כל החומרים (אני השתמשתי בפיירקס בגודל 37*27) ומכניסים לתנור למשך כשעה.

אורז עם מנגולד בתנור
צילום: תומר אפלבאום
אורז עם מנגולד בתנור
צילום: תומר אפלבאום
אורז עם מנגולד בתנור
צילום: תומר אפלבאום
אורז עם מנגולד בתנור
צילום: תומר אפלבאום
אורז עם מנגולד בתנור
צילום: תומר אפלבאום

תוך כדי האפייה פותחים את התנור כל 15-20 דקות ומערבבים היטב.

אורז עם מנגולד בתנור
צילום: תומר אפלבאום
אורז עם מנגולד בתנור
צילום: תומר אפלבאום

מומלץ להגיש לצד צזיקי או יוגורט מתובל.

אורז עם מנגולד בתנור
צילום: תומר אפלבאום

תגיות:

מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ