מרק תירס, לא כמו שהכנתם עד היום

הגיע הזמן לנצל את שקיות התירס הקפוא שיש לכם בפריזר ולהכין מרק עשיר ומרשים

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מרק תירס
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

את המרק הבא טעמתי בארוחה עם חברים, בה הוא הוגש בכוסות קטנות כמנת פתיחה. לא עבר זמן רב, ובהתאם למתכון, שכמובן יצאתי איתו מאותה ארוחה, רכשתי לראשונה גרעיני תירס קפוא (אפשר להשתמש גם בגרגרים מקופסת שימורים או בתירס טרי, אותו חותכים ישירות מהקלח), אך הפעם נלך על המתכון כפי שהוא במקור.

כמו במרקים טחונים אחרים, חיתוך הירקות לא ממש חשוב, אך במקרה הנוכחי אמליץ לחתוך את הגזר לקוביות יחסית קטנות כדי שיתרכך מהר יותר ולא יעכב את בישול המרק.

ועוד הערה/הארה שעלתה על ידי אחד הטועמים: לעניין קוביות עגבניות השרי שמוסיפים בסוף בישול המרק, ייתכן שעדיף להמירן בשתי עגבניות רגילות, מקולפות וחתוכות לקוביות – למי שהקליפה אולי תפריע לו. בעיניי קוביות השרי דווקא משתלבות נפלא. מה שכן, מי שמכין את המרק עבור ילדים, אולי דווקא יעדיף לוותר על עגבניות השרי בכלל וגם יוריד בכמות של הצ'ילי המתוק.

שימו לב שמוסיפים למרק חצי כוס קוואקר שעושה נפלאות למרקם. מדובר בקוואקר להכנה מהירה, כמו שהשתמשנו במתכון של עוגיות שיבולת השועל, ולא בשיבולת שועל שלמה, כמו שהשתמשנו במתכון של חטיפי האנרגיה.

בנוסף, במתכון ישנו ציר עוף, שאכן עושה רק טוב למרק, אך אם אתם רוצים ללכת על גרסה צמחונית/טבעונית, פשוט המירו אותו בציר ירקות או אפילו במים רותחים – עדיין ייצא מרק עשיר וטעים במיוחד.

חומרים:

מרק תירס
צילום: תומר אפלבאום

שקית גרגרי תירס קפואים (800 גרם), שטופים במסננת

4 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות

1 בצל חתוך לקוביות בינוניות

6 שיני שום חתוכות גס

1/2 כוס קוואקר (שיבולת שועל) להכנה מהירה

2 ליטר ציר עוף/ירקות

1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות סויה

1 וחצי כפיות מלח

פלפל שחור טחון לפי הטעם

קמצוץ אגוז מוסקט

10 עגבניות שרי חתוכות ל-4

1 כפית שמן שומשום

כ-3 כפות שמן זית

אופציונאלי להגשה:

חופן כוסברה קצוצה

הכנה:

בסיר בינוני/גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד ששקוף.

מרק תירס
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את קוביות הגזר, מערבבים ומטגנים עוד כ-5 דקות.

מרק תירס
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את השום ומערבבים ומטגנים עוד כדקה.

מרק תירס
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את גרגרי התירס ומערבבים ומטגנים עוד כ-5 דקות.

מרק תירס
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את ציר העוף/ירקות/מים רותחים.

מרק תירס
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את הקוואקר, הסויה, רוטב הצ'ילי המתוק, המלח, הפלפל השחור, אגוז המוסקט, מערבבים ומחכים לרתיחה.

מרק תירס
צילום: תומר אפלבאום
מרק תירס
צילום: תומר אפלבאום
מרק תירס
צילום: תומר אפלבאום

מבשלים עוד 15 דקות על להבה חלשה-בינונית, או עד שהגזר מתרכך.

מסירים מהאש וטוחנים עם בלנדר מוט.

מרק תירס
צילום: תומר אפלבאום

מרתיחים שוב את המרק, מוסיפים את קוביות עגבניות השרי, מבשלים עוד 2 דקות ומכבים את האש.

מרק תירס
צילום: תומר אפלבאום

מערבבים פנימה את כפית שמן השומשום.

מרק תירס
צילום: תומר אפלבאום

מגישים עם מעט עלי כוסברה קצוצים מעל (מי שמעוניין).

מרק תירס
צילום: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ