מתכון לבראוניז שוקולדיים: קוביות קטנות של עונג

בראוניז בלי אגוזים ובלי שוקולד צ'יפס שמכינים בקערה אחת ולתנור: בדיוק מה שצריך בימים כאלה

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
בראוניז
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

כבר שנים שהמתכון לבראוניז הזה הוא המועדף עליי ועל בני ביתי כשאנחנו חושקים במשהו מתוק, שוקולדי פשוט וטוב – ואין זה פלא. מדובר בבראוניז שוקולדיים ופאדג'יים כמו שבראוניז נועדו להיות. ללא תוספות של אגוזים, שוקולד צ'יפס וכו' – פשוט בראוניז.

אם כקוביות קטנות של עונג או אם מפוררות כבסיס לקינוח מושחת שאני אוהבת לחזור אליו: צלחת גדולה של בראוניז מפוררים, מעל גלידת וניל ומעליה רוטב קרמל מלוח או גנאש שוקולד חם. הניחו כמה כפיות ליד ותראו איך, כמו קסם, הקינוח נעלם בשניות.

תשמחו לגלות כי הכנתם של הבראוניז האלה קלה ביותר – הכל בקערה אחת והופ לתנור, כמו שאנחנו אוהבים. בבעיה תיתקלו דווקא לאחר הכנתם, משום שהריבועים האלה נעלמים מהר במיוחד. ראו הוזהרתם.

חומרים:

בראוניז
צילום: תומר אפלבאום

200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

4 ביצים

1 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 כפות אבקת קקאו

1 כוס קמח

1/4 כפית מלח

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 165 מעלות.

מכניסים את קוביות השוקולד והחמאה לקערה חסינת חום וממיסים במיקרו בכמה פעימות, עד להמסה (אפשר גם בשיטת באן מארי, אם מעדיפים).

בראוניז
צילום: תומר אפלבאום

בקערה נפרדת טורפים את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל.

בראוניז
צילום: תומר אפלבאום
בראוניז
צילום: תומר אפלבאום

בעזרת לקקן, מקפלים בעדינות את קרם השוקולד לתערובת הביצים.

בראוניז
צילום: תומר אפלבאום
בראוניז
צילום: תומר אפלבאום

מסננים פנימה את הקמח, המלח והקקאו ומערבבים בעדינות רק עד שנטמעים בבלילה.

בראוניז
צילום: תומר אפלבאום
בראוניז
צילום: תומר אפלבאום

מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה (אני אפיתי הפעם בתבנית מרובעת בגודל 30*25) ומכניסים לתנור לכ-20 דקות, עד שפני העוגה מתקשים ונוצרים סדקים בשולי העוגה.

בראוניז
צילום: תומר אפלבאום
בראוניז
צילום: תומר אפלבאום
בראוניז
צילום: תומר אפלבאום

 מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני שחותכים.

בראוניז
צילום: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ