קימה - בשר טחון עם בטטות ושעועית ירוקה

הוא קל ומהיר להכנה, סלחני מבחינת המצרכים ומתובל כהלכה - הטייק האוף האמריקאי על מנה נפוצה מהמטבח הפקיסטני יעדכן לכם את שגרת הקציצות והבולונז בארוחת הצהריים

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בשר טחון עם בטטות ושעועית ירוקה
קרדיט: תומר אפלבאום

כמעט תמיד ניתן למצוא במקפיא שלי בשר בקר טחון, איתו אני מרבה להכין צהריים לילדים, אבל לא רק. כמובן שהחשודים המיידים הם הבולונז והקציצות, אך גם בצק העלים הממולא, ופיתות הלחמעג'ון מפציעים מפעם לפעם.

מתכון נוסף של בשר טחון מכוון לקהל בוגר יותר בטעמיו, בזכות ריבוי תבלינים (יכול להיות שגם חלק מהילדים יהנו ממנה). מדובר בטייק אוף אמריקאי על מנה פקיסטנית בשם "קימה" - One Pan Pakistani Kima. זו מנה מוצלחת ביותר, במיוחד לאור העובדה שבתוספת סלט ואורז מתקבלת ארוחה ביתית טובה בחצי שעה. והאמת היא שאפשר להסתדר גם בלי אורז, משום שיש בטטה על תקן הפחמימה.

שתי הערות על המרכיבים: לי קשה עם טעמים דומיננטיים של קינמון במנות שאינן קינוחים, לכן מראש קיצצתי לחצי כפית, שממש מספיק כאן בעיניי. אבל אם אתם מחובבי הקינמון במנות עיקריות, אתם מוזמנים לפרגן בחצי כפית נוספת.

בעניין השעועית - אני משתמשת בשעועית קפואה ומופשרת. אפשר לבחור בשעועית ירוקה טרייה, אפשר שעועית ירוקה עדינה שאני מאד אוהבת (כמו במתכון למאפה), ואפילו שעועית צהובה תתאים.

החומרים:

צילום: תומר אפלבאום

1 בצל גדול, קצוץ דק
1/2 קילו בשר בקר טחון
1 כף אבקת קארי
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית קינמון טחון
1 כפית ג'ינג'ר (זנגביל) טחון
1 כפית כורכום
1 כפית אבקת שום/שום גבישי
1 פחית עגבניות מרוסקות (400 גרם)
3 בטטות בינוניות, מקולפות וחתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ בערך
כ-400 גרם שעועית ירוקה (מי שמשתמש בקפוא, יש להפשיר)
2 כפות מים

ההכנה:

במחבת גדולה או סיר נמוך גדול ורחב, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.

צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים תוך כדי ערבוב ופירור הבשר עם כף עץ, עד שמשחים, במשך כ-10 דקות.

צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את כל התבלינים: הקארי, המלח, הפלפל השחור, הקינמון, הג'ינג'ר, הכורכום ואבקת השום ומערבבים היטב.

צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את העגבניות המרוסקות, קוביות הבטטות והשעועית הירוקה, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 20-30 דקות, או עד שקוביות הבטטות מתרככות. 10 דקות לתוך הבישול בודקים שיש בסיר מספיק נוזלים – אם אין, מוסיפים כף או שתיים של מים.

צילום: שרון בוקוב
צילום: תומר אפלבאום
צילום: קרן הבר

מגישים חם בתוספת אורז וסלט.

צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום

תגיות:

מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ