טארט שמש של בצק עלים ופסטו עם גבינות שגונב את ההצגה

טארט שכולו שמש של בצק עלים עם קרניים של פסטו, עגבניות מיובשות וגבינת עיזים שרק מבקשות לתלוש ולאכול

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טארט סוליי פסטו עגבניות מיובשות וגבינת עיזים
קרדיט: תומר אפלבאום

זו היתה אהבה ממבט ראשון. איך שראיתי את המאפה הזה מיד חיבבתי את צורתו – קרניים שתולשים ואוכלים. מיד אחר כך התברר שהשם הוא טארט סוליי, מאפה שמש (ומכאן שמו) עם קרניים ממולאות שקורעים ומנשנשים. המילוי שבחרתי למתכון מורכב משילוב טעמים אהוב עליי במיוחד של פסטו, עגבניות מיובשות וגבינת עיזים, אך מגוון המילויים האפשריים כאן גדול. שילובים אופציונאליים אחרים, שבעיניי יתאימו, הם ריקוטה וטפנד זיתים/ גבינות וזיתים/ רוטב עגבניות (כמו לפיצה) עם פרמזן ומוצרלה ועוד ועוד. הגיוון גם יכול לבוא לידי ביטוי בתוספות שמפזרים על המאפה לפני כניסתו לתנור - שומשום, קצח, שומשום שחור, זעתר ועוד.

ברגע שמבינים כיצד להכין את המאפה ומגיעים לצורה הרצויה (לא מסובך כפי שזה אולי נראה בהתחלה), נעים וטעים לחזור אליו שוב ושוב, ובכל פעם מילוי שונה. הטארט המרשים הוא פתרון מצוין כשמארחים, כחלק ממזנון או כנשנוש בערב משקאות וקוקטיילים. ניתן להגיש את המאפה לצד מטבל, אך זה ממש לא חובה.

לעניין המילוי המצולם, אפשר להשתמש בממרח פסטו קנוי ואיכותי או להכין פסטו במיוחד בקלי קלות, כפי שאני עשיתי. כפי שציינתי כבר בכמה מתכונים, אני משתמשת רק בבצק עלים על בסיס חמאה - כמו במתכון לבצק עלים עם גבינת עיזים, תמרים ופלפל חריף, האינצ'וסה, הבואיקוס ועוד. שימו לב שלא משתמשים בחבילה שלמה של בצק עלים. את הבצק הנותר שמרו לפעם אחרת, אפשר להקפיא אותו או לשמור במקרר ולצרוך בימים שאחרי.

חומרים:

צילום: תומר אפלבאום

1 חבילה בצק עלים על בסיס חמאה (מופשר)

כ-2 כפות ממרח פסטו

כף גדושה עגבניות מיובשות קצוצות (או עיטורי עגבניות)

כ-80 גרם גבינת עיזים

1 ביצה טרופה

שומשום ו/או שומשום שחור/קצח

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

פותחים את בצק העלים המופשר וחותכים לשני ריבועים שווים.

צילום: תומר אפלבאום

כעת מרדדים מעט את שני הריבועים לגודל שווה, מעט דק יותר, מניחים את הצלחת הכי גדולה שלכם (שעדיין קטנה מגודל הריבועים) הפוכה על אחד הריבועים ומסמנים עיגול עם סכין. ביום חם, אפסנו את הבצק במקרר עד לשימוש.

צילום: תומר אפלבאום

באותו אופן חותכים עיגול גם מהריבוע השני. מאחדים את הבצק הנותר ושומרים לשימוש אחר.

כעת, מורחים את המלית הרצויה:

מניחים את אחד מעיגולי הבצק על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה (שלב שאם שוכחים לעשות קצת מסבך את העניינים).

מורחים שכבה של ממרח פסטו על פני אחד הבצקים, כשמקפידים להשאיר שוליים של כ-1 ס"מ.

צילום: תומר אפלבאום

מפזרים מעל שכבת הפסטו את העגבניות המיובשות הקצוצות ואת גבינת העיזים.

צילום: תומר אפלבאום

בעזרת אצבעות מעט רטובות, מרטיבים את שולי הבצק הראשון ומניחים עליו את העיגול השני. מהדקים את הקצוות.

צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום

מניחים כוס קטנה במרכז העיגול (ממליצה על כוס לקפה שחור), כך שתייצר את העיגול הפנימי ומסמנים סביבה רבעים בעזרת סכין חדה.

צילום: תומר אפלבאום

חותכים כל רבע לחצי וכל חצי ל-3 רצועות. ממשיכים כך בכל הרבעים עד שמתקבלות 24 קרניים.

צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום

מסירים את הכוס ובעדינות מסובבים כל רצועת בצק (מומלץ להניח אצבע במרכז הרצועה בעת סיבובה, על מנת שזו לא תיקרע).

צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום

מברישים את המאפה בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום ו/או שומשום שחור/קצח.

צילום: תומר אפלבאום

אופים למשך כ-30-35 דקות עד שהמאפה זהוב-שחום.

מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

צילום: תומר אפלבאום

תגיות:

מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ