ממרח פטה לימוני

בין לאבנה לצזיקי: הכירו את המרענן שלכם לקיץ הקרוב. רק תוסיפו לחם טוב בצד

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ממרח פטה לימוני
קרדיט: תומר אפלבאום

לקראת בוא העונה החמה, אני מרגישה שזוהי חובתי להכיר לכם את הממרח הבא: ממרח שנע איפשהו בין לאבנה לצזיקי. ממרח כיפי, שהכי נחמד להגיש עם זילוף מכובד של שמן זית טוב, קצת זעתר, פתיתי צ'ילי, סומאק, בצל ירוק ואיזשהו לחם משובח לנגב את כל הטוב הזה – פוקאצ'ה, פיתות, טוסטונים, לחם מחבת.. מה שיש, מתקבל בברכה.

הממרח נשמר בכלי סגור כמה ימים במקרר, כך שניתן להכינו מראש ורגע לפני ההגשה לצלחת עם זילוף שמן זית, תבלינים וירוקים, וכמובן שאם נשאר לכם ממנו, אין בעיה לחזור וליהנות ממנו גם בהמשך. מבחינת סוג גבינת הפטה – אנא השתמשו באחת משובחת ואל תחסכו באחוזי שומן. לעניין גבינת השמנת, אני משתמשת בגבינת שמנת בעלת 16% שומן, בבקשה לא להשתמש בגבינה רזה יותר.

כאמור, הממרח נפלא עם כל בצק טוב, אך גם כמטבל למקלות של ירקות הוא מצוין. בנוסף, אני מציעה לכם לנסות ולהכין "סלט יווני חדשני": פשוט מרחו בתחתית צלחת ההגשה שלכם את ממרח הפטה הנפלא ועליו הרכיבו את סלט הירקות הרענן שלכם (בדומה לסלט קייל ורוקט הזה, שמונח על יוגורט חמצמץ).

חומרים:

צילום: תומר אפלבאום

300 גרם גבינת פטה טובה

150 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר

כ-1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

1 כפית גרידת לימון

2 כפות שמן זית + שמן זית נוסף לזילוף בהגשה

פלפל שחור טחון טרי

זעתר ו/או סומאק לעיטור בעת ההגשה

פרוסות דקות של בצל ירוק/עירית/אורגנו טרי להגשה

הכנה:

בקערת מעבד המזון שמים את הפטה, גבינת שמנת ושתי כפות שמן זית ומעבדים למשך כ-2 דקות עד לקבלת מרקם אוורירי, כשתוך כדי מסירים עם לקקן את הגבינה שנצמדת לצדדים.

צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את מיץ וגרידת הלימון, מתבלים בפלפל שחור טחון ומעבדים מעט, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום

מעבירים לקערה, מזלפים בנדיבות בשמן זית ומתבלים בזעתר ו/או סומאק ו/או פתיתי צ'ילי גרוס.

צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום

מפזרים מעל קצת בצל ירוק קצוץ/עירית/עלי אורגנו קצוצים.

צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום

תגיות קשורות:

מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ