מתכון: שומר צלוי עם יוגורט מיובש של איתי הרגיל ומעוז אלונים

מרכיבים: 6 ראשי שומר, 100 גרם חמאה, 1 כוס יין לבן יבש, מלח גס ופלפל שחור גרוס, יוגורט מיובש מגורר גס (או גבינת פקורינו מגוררת), שמן זית לזילוף, עלים יפים מצרור של נענע

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ראשי שומר
צילום: דן פרץ
רונית ורד

יוגורט מיובש, עשוי חלב עזים ומיוצר בשכם או בדמשק, הוא מוצר נפוץ בדוכני השוק במזרח ירושלים. הוא נמכר בגושים קטנים של 100-150 גרם ויש לו מרקם יבש ומתפורר, גוון צהבהב וריח חזק וחריף. במטבח הערבי ממיסים אותו במים חמים ומשתמשים בו לתבשילי בשר (כמו השיש ברק). אנחנו אוהבים לגרר אותו על פסטה או ירקות צלויים. את היוגורט המיובש אפשר להחליף בגבינת צאן מיושנת וארומטית כמו פקורינו.

המרכיבים ל-6 סועדים:

  •  6 ראשי שומר
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • יוגורט מיובש מגורר גס (או גבינת פקורינו מגוררת)
  • שמן זית לזילוף
  • עלים יפים מצרור של נענע

הכנה:

  • חותכים את הבסיס העצי ואת קצות גבעולי השומר וחוצים אותם לאורכם.
  • משמנים קלות תבנית בחמאה ומסדרים בה את חצאי השומר. יוצקים פנימה כוס יין לבן ומניחים קוביית חמאה יפה על כל חצי שומר. ממליחים ומפלפלים, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות.
  • לאחר 20 דקות צלייה מסירים את נייר הכסף ומניחים את התבנית על תחתית התנור להשחמה למשך 10 דקות נוספות. בשלב זה יהיה השומר רך אבל לא מתפרק.

הגשה:

מוציאים את חצאי השומר מהתבנית ומסדרים אותם בצלחת הגשה כשצדם השחום פונה מעלה. מזלפים מעט שמן זית, מפזרים את היוגורט המיובש או הגבינה, גורסים מעט פלפל שחור ומפזרים מעל עלי נענע שלמים.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ