שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

פלאפל פטריות וגבינת פרמזן של השף אבי ביטון

אבי ביטון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
צילום: מור סגל
אבי ביטון, שף אורח

חומרים (5 מנות):

לפלאפל פטריות ופרמזן (15 כדורים):

  • 30 גרם חמאה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 500 גרם פטריות שמפניון חתוכות לקוביות קטנות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 60 גרם גבינת פרמזן מגוררת

להגשה:

  • 5 כפות גדושות גבינת שמנת
  • סלט ירקות עם נבטי חמניות

הכנה:

  • לפלאפל: ממיסים במחבת קטנה את החמאה, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים על אש בינונית 5 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-10 דקות עד שהפטריות מזהיבות ולא נותרו נוזלים במחבת. מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים היטב. מוסיפים לפטריות את גבינת הפרמזן ומערבבים. שומרים במקרר כשעה. צרים מהתערובת כדורים בגודל של כדורי פלאפל, מניחים על מגש ושומרים במקרר כשעה נוספת.
  • לציפוי ולטיגון: שמים בצלחת שטוחה את הקמח, בצלחת אחרת את הביצים הטרופות ובצלחת נוספת את פירורי הלחם. מגלגלים את כדורי הפלאפל בקמח, בביצים טרופות ובפירורי לחם, מצפים פעם נוספת בביצה ובפירורי הלחם. שומרים במקרר כחצי שעה. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את כדורי הפלאפל עד שיזהיבו מכל הצדדים.
  • להגשה: מורחים על כל צלחת אישית כף גדושה של גבינת שמנת, מניחים מעל 3 כדורי פלאפל, ובצד מניחים מנה קטנה של סלט ירקות ונבטי חמניה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ