בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יום טוב במיה

מזג האוויר השתגע והבמיות הקדימו השנה

החלה עונת הבמיה הטרייה חודש לפני המתוכנן. רוצו לשוק

2תגובות
במיה. הופעות מוקדמות במסעדות ברחבי הארץ
ניר כפרי

בימים כתיקונם אפשר היה להמתין עוד חודש כדי לכתוב את זה, אבל אנחנו בשנה של מזג אוויר משוגע, ואם יש משהו טוב אחד בשרבים שהקדימו הרי זו הבמיה. לא הרבה פעמים בשנה אפשר לשים יד על ירק הקיץ האולטימטיבי הזה כבר בפסח, כשהוא טרי ובלאדי ממש.

אבל פתאום, משום מקום, צצו בדוכני הירקות בשווקים הבמיות הטריות והן ירוקות ובשרניות ורק מחכות לטיפול נכון כדי שנוכל להזיל עליהן ריר (ולא הפוך). גם במסעדות כבר אפשר לראות ניצנים ראשונים — בעיקר במסעדות עונתיות וערביות המתהדרות בבישול מקומי.

יצירה של האמנית אסנת בן דב, "במיה על מפה לבנה", 2013. היצירה הוצגה ב"בשלה", תערוכתה של בן דב בגלריה עין הוד
אסנת בן דב

מי שנוסע למשל לצפון יוכל לפגוש במסעדת "שטרודל" בחיפה בתבשיל במיה ושרימפס ברוטב עגבניות עם פריקי. במסעדת "הלנה בנמל" בקיסריה משדכים אותה לפילה בורי מהכנרת שמבושל ביוגורט לימוני, עם עגבניות, צנוברים ושמן זית. במסעדת "קלארו" של רן שמואלי היא שוברת כיוון לאסיה ומוגשת בטמפורה. במסעדת "שראביכ" בכפר ראמה הולכים על הקלאסיקה ומגישים אותה עם אורז לבן. בקיצור, אביב הגיע, קיץ בא.

ומה עושים עם במיה? הנה ההצעות והמתכונים של אייל שני

לימור לניאדו תירוש עם טיפים לטיפול יעיל בבמיה ומתכונים

השף אסף שנער (מחוות צוק) על אהבה, שנאה ובמיה דביקה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו