מתכון

בטטה צלויה עם טחינה סילאן וערמונים בקרמל

קליית ערמונים בבית היא תרפיה, אבל כשהזמן לוחץ אפשר להכין את המנה הזאת בכל העונות השנה עם ערמונים קלופים ארוזים בוואקום

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
בטטה צלויה עם טחינה סילאן וערמונים בקרמל
בטטה צלויה עם טחינה סילאן וערמונים בקרמלצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

לערמונים בקרמל:

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. שוטפים את הבטטות היטב. את הגדולות פורסים לשמיניות, את הקטנות לחצאים.

מניחים את הבטטות בתבנית. בוזקים מעל מלח, פלפל ושמן זית. אופים 20-25 דקות, עד שבשר הבטטות מתרכך.

מניחים בצלחת הגשה. בוזקים מעל טחינה גולמית, סילאן וערמונים בקרמל. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

הכנת הערמונים:

שוברים את הערמונים לחתיכות גדולות באופן גס ולא אחיד. מחממים על אש בינונית את הסוכר, עד שהוא נהפך לקרמל כהה.

מוסיפים קוביות חמאה - זהירות, הקרמל רותח.

מוזגים בעדינות את המים הרותחים, כף אחרי כף (כדי שלא להוריד את הטמפרטורה) לקרמל.

מוסיפים את הערמונים אחד-אחד למחבת ומקפיצים כ-3 דקות. לא מומלץ לבחוש בכף, אלא רק לנער את המחבת. פעולת הבחישה תקרר את הקרמל והסוכר עלול להתגבש בחזרה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ