מתכון: ירקות שורש צלויים

לא רק תפוחי אדמה אפויים. בשווקים אפשר למצוא היום בקלות גזרים צבעוניים וחוץ מהם גם בטטות ופלפלים חריפים הם חגיגה בתנור

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 סועדים
זמן בישול:5 דקות הכנה (ו-40 דקות אפייה)
ירקות שורש צלויים

רכיבים

  • 6 גזרים סגולים או רגילים, קלופים וחצויים לאורכם לשניים
  • 6 גזרים עגולים קלופים וחצויים לאורכם לשניים
  • 6 בטטות קטנות שטופות היטב וחצויות לאורכן לשניים
  • פלפל ירוק חריף חצוי לאורכו לשניים
  • חצי ראש שום
  • 3 ענפי טימין
  • 2 כפות רוטב סויה יפני
  • 3 כפות דבש סמיך
  • רבע כוס שמן זית
  • כף רוטב צ'ילי מתוק תאילנדי
  • 2 כפיות חרדל גרגירים
  • רבע כפית מלח אטלנטי
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב עד לקבלת משחה עדינה. מניחים את כל הירקות בתבנית, מעל נייר אפייה. שופכים מעל את הרוטב וצולים עד השחמה כ-40 דקות ללא כיסוי.

תגובות