מתכון

ארטישוק על הגריל, ברוטב מוחו ומוצרלה

לדמיין את עצמכם בספרד: מתכון לארטישוק בגריל של השף עינב אזגורי

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
ארטישוק

רכיבים

  • 4 ארטישוקים משומרים, חצויים לאורך
  • 4 פרוסות בגט איכותי
  • 2 כדורי מוצרלה
  • שן שום אחת חצויה

לרוטב מוחו:

  • צרור פטרוזיליה
  • חצי פלפל ירוק קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • רבע כוס שמן זית
  • 1 כפית חרדל גדושה
  • מיץ מלימון אחד

הוראות הכנה

מכינים את רוטב המוחו:

קוצצים את הפטרוזיליה בסכין הכי דק שאפשר. מערבבים עם השום הקצוץ, הלימון, חרדל, פלפל ירוק ושמן זית ומתבלים במלח לפי הטעם.

על פלנצ'ה או על מחבת ברזל צולים את הארטישוק ללא שמן ואת פרוסות הבגט. משפשפים שן שום חצויה על כל פרוסת לחם ומניחים מעליה שני חצאי ארטישוק. יוצקים מעט רוטב מוחו ומניחים חצי כדור מוצרלה ליד.

תגובות