מתכון: ברוקולי צלוי עם פלפל אדום חריף ושום - ירקות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: ברוקולי צלוי עם פלפל אדום חריף ושום

מנה קיצית של יותם אוטולנגי וסמי תמימי. לקישוט אפשר לפזר מעל מעט שקדים קלויים או פרוסות לימון דקיקות

2-4 מנות דרגת קושי: קל
מתכון ברוקולי
Ebury Press

מתוך "ספר המתכונים" של יותם אוטולנגי וסמי תמימי, הוצאת כנרת זמורה ביתן, 2010

3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 ראשי ברוקולי (כ-500 גרם), מופרדים לפרחים

115 מ"ל שמן זית
4 שיני שום פרוסות דק
2 פלפלים אדומים טריים בחריפות בינונית, פרוסים דק
מלח ים גס
פלפל שחור
שבבי שקדים קלויים או פרוסות לימון דקיקות לקישוט

הוראות הכנה

מרתיחים סיר עם מים. חולטים את הברוקולי 2 דקות ומעבירים לקערת מי קרח. מסננים ומייבשים. מערבבים את הברוקולי עם 45 מ"ל שמן זית, מלח ופלפל.

מחממים מחבת פסים מעל להבה גבוהה 5 דקות וצולים (לא שורפים, חורכים) עליה את הברוקולי בכמה מחזורים.

מניחים את שאר השמן בסיר קטן עם שום ופלפלים חריפים. מבשלים אותם על להבה בינונית עד שהשום מתחיל לקבל גון זהוב. יוצקים את השמן, השום והפלפלים מעל הברוקולי החם ומקפיצים יחד היטב. טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים חמים או בטמפרטורת החדר. אפשר לקשט בשקדים או בלימון.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות