מתכון: ברוקולי צלוי עם פלפל אדום חריף ושום

מנה קיצית של יותם אוטולנגי וסמי תמימי. לקישוט אפשר לפזר מעל מעט שקדים קלויים או פרוסות לימון דקיקות

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתכון ברוקולי
צילום: Ebury Press
הארץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2-4 מנות

מתוך "ספר המתכונים" של יותם אוטולנגי וסמי תמימי, הוצאת כנרת זמורה ביתן, 2010

רכיבים

  • 2 ראשי ברוקולי (כ-500 גרם), מופרדים לפרחים
  • 115 מ"ל שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • 2 פלפלים אדומים טריים בחריפות בינונית, פרוסים דק
  • מלח ים גס
  • פלפל שחור
  • שבבי שקדים קלויים או פרוסות לימון דקיקות לקישוט

הוראות הכנה

מרתיחים סיר עם מים. חולטים את הברוקולי 2 דקות ומעבירים לקערת מי קרח. מסננים ומייבשים. מערבבים את הברוקולי עם 45 מ"ל שמן זית, מלח ופלפל.

מחממים מחבת פסים מעל להבה גבוהה 5 דקות וצולים (לא שורפים, חורכים) עליה את הברוקולי בכמה מחזורים.

מניחים את שאר השמן בסיר קטן עם שום ופלפלים חריפים. מבשלים אותם על להבה בינונית עד שהשום מתחיל לקבל גון זהוב. יוצקים את השמן, השום והפלפלים מעל הברוקולי החם ומקפיצים יחד היטב. טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים חמים או בטמפרטורת החדר. אפשר לקשט בשקדים או בלימון.

תגובות