בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: לביבות מנגולד (פאזי) של מאיר דנון

מרכיבים: 2 צרורות עלי מנגולד, 2 בצלים גדולים קצוצים, 2 כפות קמח מצה, 1 ביצה, מלח ופלפל, שמן זית; לרוטב: 3 בצלים ירוקים שטופים ,2 מכלי שמנת חמוצה 27% שומן, מלח

תגובות

את לביבות הפאזי (מנגולד) נהוג היה לאכול בפסח ובראש השנה. בערב החג אוכלים אותן ללא רוטב, מטעמים של כשרות, ובבוקר החג מגישים אותן עם סלטינה של שמנת ובצל ירוק.

מרכיבים:

2 צרורות עלי מנגולד

2 בצלים גדולים קצוצים

2 כפות קמח מצה

1 ביצה

לח ופלפל

שמן זית

לרוטב:

3 בצלים ירוקים שטופים

2 מכלי שמנת חמוצה 27% שומן

מלח

הכנה:

שוטפים את עלי המנגולד ומבשלים אותם כ-4 דקות במים רותחים. מעבירים לקערה עם מים קרים למספר דקות. קוצצים את העלים באמצעות סכין, לא דק מדי, סוחטים אותם בין שתי כפות הידיים ומוציאים את שארית המים. מעבירים לקערה. מוסיפים את הבצל הקצוץ לעלי המנגולד. מוסיפים קמח מצה וביצה ומתבלים במלח ובמעט פלפל. במחבת טפלון מחממים מעט שמן זית, יוצרים מהתערובת לביבות קטנות ושטוחות יחסית ומטגנים עד שהן מזהיבות משני הצדדים.

מכינים את הרוטב: פורסים את הבצל הירוק לפרוסות דקיקות ומעבירים לקערה. מוסיפים את השמנת החמוצה וממליחים. מגישים את הלביבות קרות או חמימות ולצדן קערה מהרוטב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו