רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד

מרכיבים:

2 צרורות עלי מנגולד

2 בצלים גדולים קצוצים

2 כפות קמח (בפסח עם קמח מצה)

1 ביצה

מלח ופלפל

שמן זית

לרוטב:

3 בצלים ירוקים שטופים

2 מכלי שמנת חמוצה 27% שומן

מלח

הכנה:

שוטפים את עלי המנגולד ומבשלים אותם כ-4 דקות במים רותחים. מעבירים לקערה עם מים קרים למספר דקות. קוצצים את העלים באמצעות סכין, לא דק מדי, סוחטים אותם בין שתי כפות הידיים ומוציאים את שארית המים. מעבירים לקערה. מוסיפים את הבצל הקצוץ לעלי המנגולד. מוסיפים קמח וביצה ומתבלים במלח ובמעט פלפל. במחבת טפלון מחממים מעט שמן זית, יוצרים מהתערובת לביבות קטנות ושטוחות יחסית ומטגנים עד שהן מזהיבות משני הצדדים.

מכינים את הרוטב: פורסים את הבצל הירוק לפרוסות דקיקות ומעבירים לקערה. מוסיפים את השמנת החמוצה וממליחים. מגישים את הלביבות קרות או חמימות ולצדן קערה מהרוטב.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ