בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

פלאפל פטריות וגבינת פרמזן של השף אבי ביטון

השף אבי ביטון עושה טוויסט על הכדור הכי ישראלי שיש והופך אותו למנה ראשונה מפוארת שקשה להפסיק לאכול

2תגובות
מור סגל

חומרים (5 מנות):

לפלאפל פטריות ופרמזן (15 כדורים):

  • 30 גרם חמאה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 500 גרם פטריות שמפניון חתוכות לקוביות קטנות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 60 גרם גבינת פרמזן מגוררת

להגשה:

  • 5 כפות גדושות גבינת שמנת
  • סלט ירקות עם נבטי חמניות

הכנה:

  1. לפלאפל: ממיסים במחבת קטנה את החמאה, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים על אש בינונית 5 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-10 דקות עד שהפטריות מזהיבות ולא נותרו נוזלים במחבת. מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים היטב. מוסיפים לפטריות את גבינת הפרמזן ומערבבים. שומרים במקרר כשעה. צרים מהתערובת כדורים בגודל של כדורי פלאפל, מניחים על מגש ושומרים במקרר כשעה נוספת.
  2. לציפוי ולטיגון: שמים בצלחת שטוחה את הקמח, בצלחת אחרת את הביצים הטרופות ובצלחת נוספת את פירורי הלחם. מגלגלים את כדורי הפלאפל בקמח, בביצים טרופות ובפירורי לחם, מצפים פעם נוספת בביצה ובפירורי הלחם. שומרים במקרר כחצי שעה. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את כדורי הפלאפל עד שיזהיבו מכל הצדדים.
  3. להגשה: מורחים על כל צלחת אישית כף גדושה של גבינת שמנת, מניחים מעל 3 כדורי פלאפל, ובצד מניחים מנה קטנה של סלט ירקות ונבטי חמניה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו