בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: פולנטה פטריות וערמונים

כוס פולנטה (קמח תירס אינסטנט), כוס (240 מ"ל) חלב, 2 כוסות (480 מ"ל) מים, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, מעט אגוז מוסקט, 2 כפות שמן זית, כף פרמזן איטלקי מגורר, 1 סלסילת פטריות שמפיניון טריות...

תגובות

מקורה של הפולנטה באזור לומברדיה שבצפון איטליה. שם נהגו לבשל אותה ברוב טקס וסבלנות בימי החורף הקרים, בסירי נחושת מיוחדים. בניגוד לרומנים, הנוהגים לאכול ממליגה (העשויה אף היא מקמח תירס) כמנה עיקרית, האיטלקים יעדיפו אותה כמנה ראשונה או כתוספת לצד תבשילי בשר ונזידים. יתרונה הגדול של הפולנטה במרקמה הנימוח, ובכך שהיא סופגת טעמים בקלות. נסו להחליף את הפירה או האורז בפולנטה חמימה. אתם עשויים לגלות אוצר רך, זמין ופשוט להכנה

חומרים (6 מנות):

  • 1 כוס פולנטה (קמח תירס אינסטנט)
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מים
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • מעט אגוז מוסקט
  • 2 כפות שמן זית
  • כף פרמזן איטלקי מגורר
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון טריות
  • 100 גרם ערמונים טריים או בוואקום
  • כף שמן זית
  • כף חמאה
  • כפית חומץ בלסמי מצומצם
  • 300 גרם תרד צעיר
  • כף שמן זית

הכנה:

מרתיחים בסיר גדול את המים, החלב והמלח. מנמיכים את הלהבה ובוזקים לסיר את הקמח תירס, טיפין-טיפין, תוך ערבוב מתמיד בכף עץ, למניעת הידבקות והיווצרות גושים. ממשיכים לערבב. אם התערובת נעשית סמיכה ונוקשה, מוסיפים מים רותחים. לאחר 10 דקות של ערבוב מוסיפים שמן זית, פרמזן, אגוז מוסקט ופלפל שחור. מסירים מהאש.

בזמן בישול הפולנטה מקפיצים במחבת את הערמונים והפטריות (מנגבים אותן קלות במגבת נייר, את הגדולות חוצים לשניים) בשמן זית וחמאה כ-2 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומזליפים חומץ בלסמי. מקפיצים עוד דקה ומסירים מהאש.

חולטים את התרד השטוף כחצי דקה במים רותחים, מסננים ושופכים מים קרים לעצירת התהליך. מתבלים במלח ושמן זית.

מרכיבים את המנה: מניחים את הפולנטה החמה בצלחת הגשה, מניחים תלולית תרד מתובלת ומעליה יוצקים את תוכן המחבת עם הפטריות, הערמונים וכל הנוזלים שהצטברו. מגישים מיד.

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו