בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: גרנולה-בר עם אגוזי לוז, לדר ודובדבנים שחורים

50 גרם אגוזי לוז, 3 כוסות מים חמים, 50 גרם משמש מיובש, עדיף באלדי או אורגני קצוץ, 30 גרם לדר משמש קצוץ, 50 גרם דובדבן שחור מיובש ומגולען, 50 גרם גרעיני דלעת, 30 גרם שומשום, 30 גרם שקדים מולבנים טחונים...

תגובות

חומרים (16 יחידות):

  • 50 גרם אגוזי לוז
  • 2 כוסות מים חמים
  • 50 גרם משמש מיובש, עדיף באלדי או אורגני קצוץ
  • 30 גרם לדר משמש קצוץ
  • 50 גרם דובדבן שחור מיובש ומגולען
  • 50 גרם גרעיני דלעת
  • 30 גרם שומשום
  • 30 גרם שקדים מולבנים טחונים
  • 80 גרם שיבולת שועל
  • 80 גרם פתיתי כוסמין
  • 40 גרם פצפוצי קינואה תפוחה
  • כף טחינה גולמית לסירופ:
  • 80 גרם חמאה
  • 40 גרם דבש נוזלי
  • 70 גרם (שליש כוס) סוכר קנים או דמררה
  • כפית קינמון
  • רבע כפית מלח

הכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מניחים אגוזי לוז בתבנית ואופים 8 דקות.

מוציאים, מצננים מעט ומשפשפים עם הידיים להסרת הקליפות.

מוזגים 2 כוסות מים לקערה ומשרים בהם משמשים, לדר ודובדבנים ל-10 דקות. מסננים.

בסיר קטן מבשלים חמאה, דבש, סוכר, קינמון ומלח עד לקבלת סירופ חום.

מניחים את כל שאר החומרים לקערה, מצפים בסירופ החם ובטחינה הגולמית ומערבבים היטב.

מעבירים את התערובת לתבנית אפייה קטנה (25x20 ס"מ), מרופדת בנייר אפייה.

משטחים את התערובת ומהדקים היטב (אפשר להשתמש בתחתית כוס רחבה להידוק התערובת). אופים 30 דקות ומוציאים מהתנור.

מניחים על גבי התערובת החמה משטח ישר וקשיח (צלחת מלבנית, תבנית קטנה או מכסה של קופסה) ועליו חפץ מעט כבד.

מצננים ללילה במקרר. הופכים על קרש חיתוך וחותכים עם סכין חדה למלבנים.

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו