מתכון: גרנולה ערמונים ותמרים ללא סוכר

שילוב תמרים וערמונים בתערובת הגרנולה מוסיף לה טעם ומרקם מיוחדים. פלא שזה המתכון האהוב עלי?

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה

בזכות מתיקותה העדינה, המושגת על ידי תרכיז תפוחים טבעי בלבד, זו הגרנולה האהובה עלי. שילוב תמרים וערמונים בתערובת מוסיף לה טעם ומרקם מיוחדים. מומלץ לאכול אותה לארוחת בוקר לצד יוגורט סמיך וכפית דבש. לגיוון אפשר להוסיף שזיפים מיובשים קצוצים, בננות מיובשות, חלבה וצימוקים שחורים

חומרים (10 מנות):

  • 100 גרם שיבולת שועל מלאה
  • 60 גרם אגוזי ברזיל קצוצים גס
  • 60 גרם שקדים
  • 30 גרם שומשום
  • 60 גרם גרעיני חמניות
  • 60 גרם גרעיני דלעת
  • 100 גרם פתיתי כוסמין
  • 150 גרם ערמונים קלופים באריזת ואקום קצוצים גס
  • 100 גרם (10-12 יחידות) תמרים מזן דקל נור קצוצים גס
  • 80 מ"ל (שליש כוס) תרכיז תפוחים טבעי
  • שלוש כפות שמן גרעיני ענבים או שמן חמניות

הכנה:

מחממים תנור ל-140 מעלות.

מערבבים גרעינים, אגוזים, פתיתי כוסמין, שיבולת שועל וערמונים בקערה. בוזקים מעל שמן ותרכיז תפוחים ומערבבים היטב, עד ציפוי כל המרכיבים.

מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. משטחים היטב את התערובת לגובה ס"מ לכל היותר ואופים 45 דקות. בכל 10 דקות מערבבים את הגרנולה, כדי שהאגוזים לא ייחרכו.

מוציאים מהתנור, מערבבים מיד עם התמרים הקצוצים ומצננים.

גרנולה ערמונים ותמרים ללא סוכר
גרנולה ערמונים ותמרים ללא סוכרצילום: לימור לניאדו תירוש

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ