מתכון: ממרח דלעת ערמונים וטחינה גולמית

מרכיבים: 2 דלעות ערמונים מקולפות וחתוכות לקוביות (350 גרם נטו), רבע כפית מלח גס, חצי כוס מים, כף טחינה גולמית, קורט פפריקה חריפה, רבע כפית כמון, רבע כפית פלפל שחור, 2 כפות צנוברים, 3 כפות שמן זית, עלי כוסברה

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ממרח דלעת ערמונים וטחינה גולמית
ממרח דלעת ערמונים וטחינה גולמיתצילום: לימור לניאדו תירוש

חומרים (4 מנות):

  • 2 דלעות ערמונים מקולפות וחתוכות לקוביות (350 גרם נטו)
  • רבע כפית מלח גס
  • חצי כוס מים
  • כף טחינה גולמית
  • קורט פפריקה חריפה
  • רבע כפית כמון
  • רבע כפית פלפל שחור
  • 2 כפות צנוברים
  • 3 כפות שמן זית
  • עלי כוסברה

הכנה:

מטגנים בשמן את קוביות הדלעת עד השחמה. מנמיכים את האש, מוסיפים חצי כוס מים ומלח, מכסים ומבשלים חצי שעה על אש קטנה. תוך כדי בישול, מערבבים ומועכים את הדלעת עם מזלג. מוסיפים טחינה גולמית ותבלינים, מבשלים דקה ומכבים את האש. מטגנים את הצנוברים בשמן זית עד השחמה קלה. מניחים את מחית הדלעת על צלחת שטוחה, מזליפים מעל את השמן החם והצנוברים המטוגנים. מפזרים עלי כוסברה, לחם טרי ומגישים.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ