בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: תבשיל קפונטה

הקפונטה היא רוטב או תבשיל של ירקות מבושלים שמקורו בסיציליה. הקפונטה מוגשת כתוספת חמה לצד אורז או כמנת אנטיפסטי קרה. מרחיקי לכת יכינו ממנה שקשוקה

תגובות

חומרים (ל-6 מנות):

  • 1 חציל גדול קלוף לפסים
  • 2 קישואים או זוקיני
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • חצי כפית אורגנו יבש
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל גרוס
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • רבע כפית צ'ילי יבש
  • 10 זיתי קלמטה חצויים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • חצי ק"ג עגבניות שרי חצויות
  • 2 עגבניות טריות מגוררות על פומפייה
  • חצי כוס מים
  • חצי כוס עלי בזיליקום קרועים לפיסות רחבות

הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות צלסיוס. חותכים את החצילים לקוביות בגודל 2 על 2 ואת הקישואים לחצאי עיגולים בעובי 1 ס"מ. בקערה מערבבים את החצילים עם 4 כפות שמן זית, שום פרוס, אורגנו, בלסמי, מלח, פלפל וסוכר. מעבירים לתבנית התנור וצולים 30 דקות. מוסיפים לתבנית את הקישואים, מערבבים היטב עם החצילים וממשיכים בצלייה עוד עשר דקות. חותכים את הפלפלים לקוביות. בסיר מחממים 2 כפות שמן זית, שום, צ'ילי וזיתים ומערבבים. לאחר דקה מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים ומוסיפים את חצאי העגבניות וקוביות הפלפלים. מערבבים ומבשלים שתי דקות. מוסיפים את הירקות הצלויים, עגבניות מרוסקות, חצי כוס מים, בזיליקום ומבשלים על להבה גדולה עשר דקות. מתקנים תיבול.

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו