מתכון: תבשיל קפונטה

הקפונטה היא רוטב או תבשיל של ירקות מבושלים שמקורו בסיציליה. הקפונטה מוגשת כתוספת חמה לצד אורז או כמנת אנטיפסטי קרה. מרחיקי לכת יכינו ממנה שקשוקה

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה

חומרים (ל-6 מנות):

  • 1 חציל גדול קלוף לפסים
  • 2 קישואים או זוקיני
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • חצי כפית אורגנו יבש
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל גרוס
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • רבע כפית צ'ילי יבש
  • 10 זיתי קלמטה חצויים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • חצי ק"ג עגבניות שרי חצויות
  • 2 עגבניות טריות מגוררות על פומפייה
  • חצי כוס מים
  • חצי כוס עלי בזיליקום קרועים לפיסות רחבות

הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות צלסיוס. חותכים את החצילים לקוביות בגודל 2 על 2 ואת הקישואים לחצאי עיגולים בעובי 1 ס"מ. בקערה מערבבים את החצילים עם 4 כפות שמן זית, שום פרוס, אורגנו, בלסמי, מלח, פלפל וסוכר. מעבירים לתבנית התנור וצולים 30 דקות. מוסיפים לתבנית את הקישואים, מערבבים היטב עם החצילים וממשיכים בצלייה עוד עשר דקות. חותכים את הפלפלים לקוביות. בסיר מחממים 2 כפות שמן זית, שום, צ'ילי וזיתים ומערבבים. לאחר דקה מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים ומוסיפים את חצאי העגבניות וקוביות הפלפלים. מערבבים ומבשלים שתי דקות. מוסיפים את הירקות הצלויים, עגבניות מרוסקות, חצי כוס מים, בזיליקום ומבשלים על להבה גדולה עשר דקות. מתקנים תיבול.

צילום: לימור לניאדו תירוש

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ