בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שני מתכונים עם פריקה

היא פופולרית במטבח הערבי, בעלת טעם מיוחד ונחשבת לסופר-בריאה. נסו אותה עם שקדים וצנוברים, או כסלט אביבי עם עשבים, צ'ילי וקצח

12תגובות

הפריקי (פריקה) היא חיטה פופולרית מאד במטבח הערבי, ולאחרונה גם במטבחנו. את טעמה המיוחד והדומיננטי היא מקבלת מתהליך העישון שהיא עוברת, ואת צבעה הירקרק והמקסים ממועד הקטיף המוקדם מהרגיל שלה. חיטה זו נחשבת לסופר-בריאה, מכיוון שהיא נקצרת בטרם מתפתח בה הגלוטן, ומכילה כמות גדולה יותר של סיבים, חלבונים, מינרלים וויטמינים מאשר בכל דגן מלא אחר.

ואם לא די בכל אלו בכדי לשכנע את כולנו לשכן אותה באורח קבע במטבח, הרי שהעובדה שהיא הפכה לטרנד של ממש תחתום את העסקה; מי שלא אוכל פריקי לא בעניינים – ככה זה בארצנו הקטנטונת כשמשהו מוכרז כטרנד. ואם במקרה אוכלים אותה במקום האופנתי של אותו הרגע, מתובלת בשומן הכבש שנח מעל, אי אפשר שלא לרוץ ולהכין אותה בבית.

הילה קריב

פריקי בשקדים וצנוברים (6-4 מנות)

כדי להעצים את טעמה האגוזי ומרקמה הלא ממש מתמסר שידכתי לה שקדים וצנוברים, אבל תרגישו חופשיים לשנות את סוג האגוז. מה שכן, הפריקי הזאת אוהבת שומן, ולכן, כטוב ליבכם בשמן כך ייטב לה. ולכם. אם תוסיפו לזה קצת שומן כבש, תקבלו מעדן.

חומרים:

  • 1 כוס פריקי שטופה היטב, מסוננת ומיובשת
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • שיני שום קצוצות דק
  • שמן-זית בנדיבות
  • 1/4  כפית קינמון
  • מלח ופלפל גרוס טרי
  • 1/4  כוס שקדים פרוסים
  • חופן צנוברים
  • 3/4  כוס מים רותחים

 

הילה קריב

הכנה:

מזהיבים לאט את הבצל והשום בשמן זית. מוסיפים את הפריקי, מתבלים בקינמון, מלח ופלפל ומוסיפים את המים, השקדים והצנוברים.

מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה מאד כ-20 דקות.

מערבבים , טועמים ומתקנים תיבול. סוגרים את הסיר שוב ומכסים במגבת. נותנים לנוח לספיגת האדים וריכוך סופי כ-10 דקות.

 

סלט פריקי עם עשבים, צ'ילי וקצח

סלט מקסים וירוק ירוק, עם שפע העשבים הטריים והעדינים שיש עכשיו, שנשמר מצוין במקרר.

חומרים:

  • 1 כוס פריקי אחרי בישול (ראו בהמשך)
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור נענע
  • 3-2 ענפי בצל ירוק דקיקים
  • מעט שמיר קצוץ
  • חופן אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1 כף זרעי קצח
  • 1 צ'ילי טרי קצוץ דק (או לפי מידת אהבתכם את החריף)
  • 1 לימון
  • מלח ופלפל גרוס טרי
  • שמן זית משובח בנדיבות

 

הילה קריב

הכנה:

בישול הפריקי: שוטפים היטב את הפריקי, מסננים ומניחים בצד לחצי שעה. בזמן הזה הגרגרים מתרככים מעט, וזמן הבישול יתקצר פלאים.

מעבירים לסיר קטן עם מים )אני מתחילה בכמות זהה של פריקי ומים ובהמשך, אם יש צורך, מוסיפה עוד קצת), מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנטנה עד לספיגת המים וריכוך הגרגרים.

גם בתום תהליך הבישול נותר בגרגרים מרקם מעט לעיס ולא רך לגמרי.

קוצצים היטב את כל צרורות הירק ומערבבים עם שאר המרכיבים בעוד גרעיני הפריקי חמימים, בכדי שיקלטו היטב את הטעמים. מתבלים בעוז ובעזוז

טורים אחרונים: תוספות שתמיד עובדות: פירה כתום ותפוח אדמה בתנור | חמין עוף בחמש שעות בלבד

עוד מתכונים של הילה קריב אפשר למצוא בבלוג ביסים

עשו לנו לייק ותוכלו לקבל את מיטב כתבות האוכל והמתכונים ישירות אליכם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו