בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: ברוקולי חרוך עם פלפל אדום חריף ושום

מנה קיצית של יותם אוטולנגי וסמי תמימי. לקישוט אפשר לפזר מעל מעט שקדים קלויים או פרוסות לימון דקיקות

3תגובות

חומרים (2-4 מנות):

  • 2 ראשי ברוקולי (כ-500 גרם), מופרדים לפרחים
  • 115 מ"ל שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • 2 פלפלים אדומים טריים בחריפות בינונית, פרוסים דק
  • מלח ים גס
  • פלפל שחור
  • שבבי שקדים קלויים או פרוסות לימון דקיקות לקישוט

הכנה:

מרתיחים סיר עם מים. חולטים את הברוקולי 2 דקות ומעבירים לקערת מי קרח. מסננים ומייבשים. מערבבים את הברוקולי עם 45 מ"ל שמן זית, מלח ופלפל.

מחממים מחבת פסים מעל להבה גבוהה 5 דקות וצולים עליה את הברוקולי בכמה מחזורים.

מניחים את שאר השמן בסיר קטן עם שום ופלפלים חריפים. מבשלים אותם על להבה בינונית עד שהשום מתחיל לקבל גון זהוב. יוצקים את השמן, השום והפלפלים מעל הברוקולי החם ומקפיצים יחד היטב. טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים חמים או בטמפרטורת החדר. אפשר לקשט בשקדים או בלימון.

מתוך "ספר המתכונים" של יותם אוטולנגי וסמי תמימי, הוצאת כנרת זמורה ביתן, 2010



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו