טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לראשונה בארץ ובעולם: דומינו'ס משיקה פיצה טבעונית

התארגנות של טבעונים הביאה את הנציגים בישראל של הרשת האמריקאית "דומינו'ס פיצה" לפתח במשך חצי שנה פיצה על טהרת הטבעונות. מנכ"ל הארגון "ויגן פרנדלי": ישראל מובילה את המהפכה הטבעונית בעולם

111תגובות

דומינו'ס פיצה השיקה את הפיצה הטבעונית הראשונה שלה בישראל, בעקבות דרישה של גולשים ישראלים־טבעונים. לפני 8 חודשים התבקשו חברי דף הפייסבוק "ויגן פרנדלי" ("Vegan Friendly") - שמציע תו תקן המסמן מסעדות, בתי קפה, רשתות מזון וחברות קייטרינג ידידותיים לטבעונים, כאלה שמוסיפים ומסמנים מנות טבעוניות בתפריט - להציע ל"דומינו'ס פיצה" להגיש לראשונה פיצה טבעונית. בעקבות אלפי לייקים ותגובות, החליטה הנהלת החברה להירתם למהלך ופיתחה את המוצר.

ברשתות פיצה רבות מוגשות פיצות ללא גבינה, אך זה לא סיפק את הטבעונים החדשים, שטעם הפיצה לא נשכח מחיכם. הם דרשו מ"דומינו'ס פיצה" טבעונית עם תחליפי גבינה. בפגישה של אנשי רשת המזון עם מנהלי תו התקן הטבעוני, הוצגו בפניהם מאפייני הקהילה הטבעונית המתרחבת, והיתרונות השיווקיים בהנגשה חלוצית של הרשת לאוכלוסייה זו. לאחר פיתוח המוצר ומבחני טעימות בקרב קהל היעד, יצאה הבוקר הפיצה בפריסה ארצית.

הפיצה הטבעונית החדשה היא מבוססת סויה מהצומח, עם תחליף גבינה "מגורדת טבעית" של "טבע דלי" ותוספות של ירקות. מחיר פיצה משפחתית הוא 69.90 שקל.

דן לב

עמרי פז, מנהל "ויגן פרנדלי", אמר הבוקר: "זה תקדים עולמי. ישראל היא המדינה הראשונה בעולם שבה 'דומינו'ס פיצה' עושה פיצה טבעונית. ישראל מובילה את המהפכה הטבעונית בעולם וזו עוד אינדיקציה לכך. זאת הכרה בצורך וברצון של אוכלוסייה ענקית שרווצה ליהנות מהמטבח המצוין שהרשת מציעה, בלי נקיפות מצפון"

רשת "דומינו'ס פיצה" נוסדה בשנת 1960 בארצות הברית. הרשת העולמית כוללת למעלה מעשרת אלפים סניפים ביותר מ-73 מדינות ברחבי העולם. נכון לסוף 2013, מונה "דומינו'ס פיצה" בישראל 50 סניפים, בהם מועסקים כ-1,500 עובדים. יוסי אלבז, מנכ"ל "דומינו'ס פיצה" ישראל, אמר היום: "אנחנו הראשונים לתת מענה טוב לקהל הזה ולכל הקהלים. המוצר הזה נוסה על קבוצות טעימה של קהלים טבעונים בלבד, אך גם אני ניסיתי מזה - ובעיני זה טעים.

"תחליף הגבינה מבוסס על סויה ועמילן", הוסיף אלבז. "בדקנו ארבעה ספקים עד שהגענו למוצר הנכון. לאחר מכן ביצענו ניסיונות שונים עם 'טבע דלי'. היה משחק של מינון בכמויות עמילן תפוחי האדמה מול הסויה. זה לא מוצר מדף ולא יצא במכה הראשונה. עבדנו חצי שנה עד שהפיצה הצטיינה במבחני הטעימה. למרות שאין בה שומן מן החי היא נראית טוב והשכבה העליונה שלה לא נשרפת בתנור. כדי להגיע למצב שהמוצר הזה לא מתערבב עם מוצר אחר, הוא מגיע אלינו ארוז במנות, שקית לכל פיצה, ולא בתפזורת כמו כל גבינה אחרת".

דומינו'ס העולמית מתכננת מהלך דומה?

"עדכנתי את דומינו'ס העולמית, הם שמחו מאוד ומחכים לראות תוצאות, ואני מעריך שכמו מגמות נוספות שהשקנו בארץ ראשונים - גם לזאת הם יצטרפו".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
tm_tools.isArticleType(article) : true