מתכון |

מוסקה טבעונית של השף גל ברזילי

עם פטריות ואגוזים במקום בשר: כך תכינו בעצמכם מוסקה טבעונית שגם קרניבורים יאהבו

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ

מנה שנולדה על ידי השף הטבעוני גל ברזילי (מזה) שניסה לעשות לילדיו קבבונים טבעוניים וקיבל מלית טעימה. במקום בשר טחון ברזילי משתמש בשילוש הטבעוני הקדוש: פטריות, עדשים ואגוזים, שנותנים יחד נפח למנה, אפילו אומאמי. במתכון הנוכחי חשוב להקפיד על שימוש בעדשים כתומות מונבטות (ולא מבושלות), שתפקידן "להדביק" את חומרי הגלם יחד, כך גם אגוזי המלך. בוורסיה הביתית מוסיף ברזילי גם זרעי צ'יה שהוא טוחן יחד עם העדשים ומעניקים עוד ערך תזונתי למנה. את המבחן הגדול למנה הוא ערך במנגל יום העצמאות. אף קרניבור לא נשאר רעב. בקיצור, מתכון מאתגר שיצליח להפתיע גם קרניבורים מושבעים!

מוסקה טבעונית של השף גל ברזילי - מתכון ל- 8 סועדים

גם אוכלי כל יאהבו. המוסקה של Mezze צילום: אפיק גבאי

חומרים:

תבנית 30*25 ס"מ

לתבשיל:

2 בצלים גדולים קצוצים (חצי ק"ג)

2 שיני שום קצוצות

150 גרם עדשים כתומות שהושרו לשלוש שעות ונשטפו ממי ההשריה

400 גרם פטריות (שמפניון/פורטובלו/יער) קרועות בידיים לחתיכות קטנות

בטטה בינונית (250 גרם)  קלופה ופרוסה דק

עגבנייה בינונית קלופה

50 גרם אגוזי מלך

2 כפיות פפריקה מתוקה

פלפל שחור גרוס

מלח

שמן זית

ירקות לשכבות:

5 תפוחי אדמה גדולים (כ1 ק"ג) קלופים ופרוסים לאורך

2-3 חצילים באלאדי מקולפים ברישול ("זברה") ופרוסים לפרוסות עבות (1/2 1 ס"מ)

2 עגבניות פרוסות

טחינה:

200 גרם טחינה גולמית

150 מ"ל מים קרים

שן שום כתושה

כפית חומץ בן יין לבן (לא חובה אבל מוסיף)

מיץ מלימון גדול (50 מ"ל מיץ)

כפית מחוקה מלח

הכנה:

טחינה: מערבבים את כל המרכיבים (כדאי בבלנדר מוט).

ירקות:

מברישים את פרוסות החציל ותפוחי האדמה בשמן זית, ממליחים ומזהיבים בתנור בחום גבוה מאוד

(אפשר וכדאי במקביל להכנת ה"בשר").

הכנת ה"תבשיל":

מטגנים את הבצל עד שמשחים (דרגה אחרי מזהיב).

מוסיפים את השום, הפטריות וכפית מלח – מטגנים כרבע שעה עד שהפטריות נחרכות קלות.

מוסיפים את הבטטה ו-75 מ"ל מים – מכסים ומבשלים עד לריכוך, מסירים את המכסה ומצננים מספר דקות.

טוחנים (בבלנדר או מעבד מזון) את העדשים עם רבע כוס מים, רבע כוס שמן זית, אגוזים, תבלינים

ועגבנייה קלופה.

מוסיפים את מסת העדשים והאגוזים לפטריות והבטטה וטוחנים הכל ביחד למסה כמעט חלקה

(מתקנים מליחות ומשפרים חריפות).

הרכבה ואפייה:

מברישים בשמן זית בנדיבות תבנית חסינה.

מסדרים בצפיפות: שכבת תפוחי אדמה, שכבת חצילים, שכבה דקה של טחינה, "תבשיל", תפוח אדמה, טחינה, חצילים. מניחים מעל שכבה צפופה של פרוסות עגבנייה, מברישים בשמן זית.

אופים כחצי שעה בחום גבוה (220 מעלות).

שימו לב: כדאי לתת למוסקה לנוח לפחות שעה לפני ההגשה

רוצים לקבל מתכונים ועדכונים ממדור האוכל אל המייל? לחצו כאן: http://bit.ly/1jJ3xdy

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ