מתכונים

רטבים טבעונים שישדרגו כל ארוחה

הגרסה הטבעונית לפסטו, קטשופ וסלסה פיקנטית של השפית מור סגל (בת הרים) שאפשר להכין בקלות ובמהירות בבית

הארץ
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הארץ

רוטב פסטו

החומרים:

זר עלי בזיליקום

רבע צרור כוסברה

חצי כוס שמן זית

חופן קשיו לא קלוי

עגבניה אחת בשלה

תמר אחד

מעט לימון

שן שום

מלח

ההכנה:

את כל הרכיבים יש לטחון בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק. ניתן להוסיף כמה כפות מים לפי הצורך.

פסטו
צילום: לימור לניאדו תירוצילום: לימור לניאדו תירו

קטשופ ביתי

החומרים:

1 קילו עגבניות בשלות

2 פלפלים אדומים

1 בצל קצוץ

1/3 כוס חומץ תפוחים

חצי כפית קינמון

כפית וחצי מלח

כף סוכר חום

ההכנה:

לקצוץ היטב את הבצל ולטגן בסיר עד השחמה, לקצוץ היטב העגבניות והפלפלים ולהוסיף לסיר עם כל הנוזלים.

להביא לרתיחה, להוסיף את התבלינים ולבשל על אש קטנה עד לצמצום.

למרקם חלק ניתן להעביר בבלנדר ולאחר מכן לסנן דרך מסננת דקה.

קטשופ שתכינו לבד
קטשופ שתכינו לבדצילום: דורעם גונט

סלסה עגבניות טריות פיקנטית

חומרים:

5 עגבניות טריות ובשלות

פלפל אדום אחד

פלפל חריף קטן

2 שיני שום

רבע צרור כוסברה

מלח

פלפל

ההכנה:

לסלסה מחוספסת: לקצוץ בסכין היטב את כל הרכיבים, לערבב ולהגיש.

לסלסה קרמית: להעביר בבלנדר עד לקבלת המרקם הרצוי, לערבב ולהגיש.

רוצים להישאר מעודכנים בכל מה שקורה במדור האוכל? לחצו כאן: http://bit.ly/1jJ3xdy

מוזמנים לכתוב אלינו בכל עת: food@haaretz.co.il

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ