הארץ
הארץ

בכל פעם מחדש אנחנו נזכרים כמה טעימות יכולות להיות הלביבות. היופי בכל תחום הלביבות הוא המשחק האינסופי, במלים אחרות - אין הרבה חומרי גלם שאי אפשר לעשות מהם לביבות - כך שבכל פעם מחדש נוצרת לביבה חדשה. במקום עוד מתכון שגרתי ללביבות תפוחי אדמה הנה שלושה מתכונים ללביבות מיוחדות וטעימות שיצרו בדוכן nany משוקיסטה, שוק איכרים אורבני בדיזנגוף סנטר.

מתכון ללביבות פיקנטיות

לביבות חריפות
לביבות חריפותצילום: באדיבות שוקיסטה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

חומרים:

2 תפוחי אדמה מגורדים קטנים מגוררים*

*לגרר את תפוחי האדמה הקלופים בחלקה הגס של הפומפייה לתוך מסננת שמונחת מעל קערה, כך שהנוזלים ירדו ויתנקזו בקערה.

1 חציל קלוי חתוך לקוביות

2 כפות ממרח פלפלי צ'יפוטלה או אריסה

5 כפות פירורי לחם

מעט מלח

ההכנה:

מערבבים את הכל בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.

נוטלים כף מהתערובת ויוצרים ממנה לביבות תוך הידוק ומעיכה קלה.

מניחים את הלביבות על נייר אפייה משומן. אופים בחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.

מוציאים מהתנור ומתאפקים לא לטעום עד שהן מתקררות קצת.

לביבות עדשיםצילום: שוקיסטה

מתכון ללביבות עדשים קלות (טבעוני)

חומרים:

500 גרם (חבילה) עדשים כתומות

צנצנת ממרח עגבניות מיובשות

מלח ופלפל לפי הטעם

2 קישואים

ההכנה:

משרים את העדשים כארבע שעות לפחות, ומסננים. במעבד מזון טוחנים את העדשים, יחד עם הקישואים, עד לקבלת ממרח חלק עד כמה שניתן.

מעבירים לקערה ומוסיפים את ממרח העגבניות. טועמים, אם חסר מלח ופלפל זה הזמן להוסיף.

מחממים מעט שמן על מחבת (עדיף שמן קוקוס). מניחים כף מהתערובת ומשטחים בעדינות. מטגנים צד אחד, הופכים ומטגנים עוד 2 דקות.

מומלץ להמתין כ-10 דקות לפני האכילה, להתייצבות הלביבה.

טיפ קטן:

אפשר לאפות את הלביבות בתבניות קאפקייקס משומנות היטב בשמן זית:

שמים שכבה דקה של התערובת ואופים כ-15 דקות, עד שהלביבות יציבות.

מתכון ללביבות בטטה עם קרם פלפלים ופסטו (טבעוני)

לביבות בטטה עם קרם פלפליםצילום: באדיבות שוקיסטה

חומרים:

1 בטטה מגוררת

חצי צנצנת פלפלים קלויים

כף עם בטן של פסטו טבעוני

6-7 כפות קמח – דורום\סמולינה\תירס

100 גרם טפיוקה מבושלת

ההכנה:

כדורי טפיוקה הם עמילן שמופק משורש ויוצרים תחליף טוב לקשירת המרכיבים בתערובת הבלילה, לכן בזמן הבישול, הטפיוקה הופכת שקופה ובסופו הכדורים נראים כמו ג'לי.

על 100 גרם טפיוקה יש לשים 800 מ"ל מים, מבשלים כ-20 דקות.

הכנת הלביבות:

קוצצים את הפלפלים הקלויים.

בקערה מערבבים הכל עד לקבלת תערובת אחידה.

נוטלים כף תערובת ויוצרים לביבה תוך הידוק ומעיכה קלה.

מניחים את הלביבות על נייר אפייה משומן. אופים בחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.

מוציאים מהתנור ומחכים בסבלנות שיתקרר.

_____

כתבו לנו: food@haaretz.co.il

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ