בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

או לא להיות: שבעה מתכונים שיגרמו לכם לאכול יותר קטניות

קטנות קטנות, אבל קטניות הן סופר פוד והבסיס לתזונה בריאה גם בעבור מי שאוכל בשר ובטח לצמחונים וטבעונים. איך מטפלים בקטניות, איך מנביטים אותן ומה אוכלים? השף קורי מקפה לואיז עם התשובות

3תגובות

הן מגבירות את תחושת השובע לאורך זמן בזכות כמות גבוהה של חלבון וסיבים מסיסים המסייעים לעיכול. לקבלת חלבון מלא מהצומח מומלץ לשלב קטניות ודגנים כמו אורז עם עדשים או שעועית, או תירס וחומוס ועוד כהנה וכהנה שילובים.

איך מטפלים בקטניות?

את כל הקטניות (למעט עדשים) יש להשרות בין 12 ל- 18 שעות במים. ההמלצה שלי היא להשרותן דווקא בקירור ולא בטמפרטורת החדר.

אחר כך יש לשפוך את המים, להעבירן לסיר, להוסיף מים חדשים ולבשל אותן (ללא מלח) עד לריכוך הרצוי. לדוגמה: אזוקי צריך להיות מבושל אל דנטה.

לאחר ההגעה לדרגת הבישול הרצויה, מצננים את הקטניות במי קרח להפסקת הבישול.

אחרי הצינון, לסנן ואפשר להקפיא את הקטניות המבושלות וכך תמיד יש חומר גלם בריא מוכן לעבודה בהפשרה מיידית. כך מקבלים קטניות נגיסות ומגוון גדול של אופציות למנות, מסלט, דרך מנה ראשונה ועד קדירות- כשכל הקטניות שומרות על הצורה והערכים התזונתיים שלהן.

איך מנביטים קטניות?

עדשים או מש, הנבטת קטניות היא דבר מומלץ והדרך הכי פשוטה לעשות את זה היא באמצעות השרייה של 12 שעות בקירור. לאחר מכן מסננים את הקטניות ועל גבי מגש שטוח פורסים חיתול כותנה, עליו שמים את שמים את הקטניה המסוננת (כשיא עוד לחה) ומסדרים בשכבה אחת. סוגרים את בד הכותנה מעל ומניחים במקום מוצל (לא במקרר) כ-12-24 שעות.

חשוב להוציא את הקטניה עם נבט קטן כי אז מנת החלבון נשארת גבוהה (ככל שהנבט גדול יותר כך רמת החלבון נמוכה אך רמת המינרלים גדלה). את המונבטים מומלץ לאכול כ- raw food – הם נותנים בוסט של בריאות ואנרגיה לגוף.

מתכון לטאבולה תירס עדשים

טאבולה תירס עדשים
רמי שלוש

מתכון לממרח מש עם טחינה, סלסת עגבניות ושום

ממרח מש
רמי שלוש

מתכון לסלט סלק עם אזוקי, קינואה שחורה, ג'ינג'ר וטריאקי

סלט סלק עם אזוקי, קינואה שחורה, ג'ינג'ר וטריאקי
רמי שלוש

מתכון לריזוטו של אורז מלא, גריסי פנינה ופטריות

ריזוטו אורז מלא
רמי שלוש

מתכון לתבשיל קינואה עם עדשים שחורות, חלב קוקוס ופסטו

קינואה עדשים שחורות
רמי שלוש

מתכון לטורטיה עם שעועית שחורה, חומוס ופטריות

טורטיה שעועית שחורה
רמי שלוש

מתכון לקוסקוס מלא עם תבשיל חומוס, שעועית וירקות שורש

מנת הקוסקוס
רמי שלוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו