שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
ששי שאולזון , שף אורח
ששי שאולזון , שף אורח

בתודעה שלנו שעועית יבשה, חיטה וחומוס הם הכל חוץ ממשהו קיצי. אך קטניות לא חייבות להשתלב רק במאכלי חורף. קחו אותן והוסיפו להן את כל הטוב שיש כרגע לשוק להציע: ירקות, פירות יבשים, נבטים, עשבי תיבול ואגוזים, שדכו לכל מיני רטבים ותיהנו מטעמם הנפלא ומבונוס בדמות ערכים תזונתיים. כל המתכונים שמיד תראו הם קלים ומהירים בדרך כלל ובכולם מצרכים נגישים, שאפשר למצוא בכל מכולת ובכלל כדאי לצייד את ארונות המטבח בהם.

הסלטים הללו הולכים טוב בכל ארוחה, בין אם בפתיחת שולחן, כתוספת לעיקרית או כמנה בפני עצמה. אם אתם לא נבהלים מלאכול קצת לחם, בכלל מדובר בחגיגה כי אז יש עם מה לספוג את כל הרטבים הטעימים. כך או אחרת, היו בטוחים שמתכונים מרובי קטניות ישאירו אתכם שבעים למשך שעות.

מתכון לסלט חומוס עם בצל ופטריות

חומוס פטריות בצל
צילום: תומר אפלבאום

מתכון לממרח שעועית שחורה (בדיוק כמו ממרח החומוס המוכר)

ממרח שעועית שחורה
צילום: תומר אפלבאום

מתכון לסלט מש מושלם

סלט מש
צילום: תומר אפלבאום

מתכון לסלט קינואה-עדשים קיצי

סלט קינואה
צילום: תומר אפלבאום

מתכון לסלט פול תאילנדי

סלט פול
צילום: תומר אפלבאום

מתכון לקוסקוס כרובית ועדשים מונבטות

קוסקוס כרובית
צילום: תומר אפלבאום

מייל מדור האוכל: food@haaretz.co.il

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ