שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

המבורגר טבעוני: 6 מתכונים מיוחדים

מי אמר שרק קרניבורים מושבעים יכולים ליהנות מהבורגר? השף אילן ברמלי מ"פרש קיטשן" יצר שישה מתכונים מושחתים להמבורגרים טבעוניים

המבורגר פטריות ועדשים מונבטות
אילן ברמלי, שף אורח

המבורגר היא אחת המנות האהובות בעולם, היא עסיסית, ממלאת, מנחמת ומשלבת בין פחמימות, חלבונים ויטמינים וסיבים. את המתכונים הבאים פיתחתי כתוצאה מבקשות חוזרות ונשנות של לקוחות, לאו דווקא טבעוניים אבל כאלה שרוצים לאכול מנות שלא משלבות בשר או דגים. כל המתכונים פשוטים וטעימים, ניתן להכין אותם בבית עם ציוד "סטנדרטי" ולהשתמש בחומרי גלם הקיימים בכל סופרמרקט מקומי.

המבורגרים טבעוניים
צילום: תומר אפלבאום

הערות כלליות לכל המתכונים:

לאחר הכנת כל תערובת, ניתן לעשות קציצות בידיים או בעזרת טבעת (רינג) מתכת בקוטר 12 ס"מ.
יש להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו דביק.
את כל ההמבורגרים מתחילים בצלייה עדינה למשך שתי דקות מכל צד על מחבת עם מעט שמן זית, ומסיימים באפייה בתנור בטמפרטורה של 170 מעלות.
לכל המתכונים ניתן להוסיף או להפחית עשבי תיבול, לפי הטעם.

מתכון להמבורגר פטריות ועדשים מונבטות

המבורגר פטריות ועדשים מונבטות
צילום: תומר אפלבאום

מתכון להמבורגר עדשים שחורות וזוקיני


המבורגר עדשים שחורות וזוקיני
צילום: תומר אפלבאום

מתכון להמבורגר שעועית אדומה ובטטה

המבורגר שעועית אדומה ובטטה
צילום: תומר אפלבאום

מתכון להמבורגר כרישה ומנגולד

המבורגר כרישה ומנגולד
צילום: תומר אפלבאום

מתכון להמבורגר אטריות סובה (כוסמת)

המבורגר אטריות סובה (כוסמת)
צילום: תומר אפלבאום

מתכון להמבורגר כרובית צלויה וטרגון

המבורגר כרובית צלויה וטרגון
צילום: תומר אפלבאום

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ