מזג האוויר מתקרר? זה הזמן לשתי דייסות טבעוניות

מי אמר שדייסות חייבות להיות כבדות ומזכירות אוכל צבאי? שי-לי ליפא מביאה שני מתכונים לדייסות טבעוניות שהן הכל חוץ ממשעממות, מתוך הספר 100% בריא

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דייסת שוקולד של שי-לי ליפא
דייסת שוקולד טבעונית של שי-לי ליפאצילום: דניאל לילה
שי-לי ליפא

מתכון לדייסת שוקולד

הדייסה הכי מפנקת וטעימה שיש בזכות אבקת הקקאו שמעניקה טעם וצבע שוקולדיים.

חומרים ל-2 מנות:

2 כוסות חלב שקדים או סויה או אורז (או כל חלב אחר שאתם אוהבים)

2/3 כוס שיבולת שועל שלמה

2 כפות אבקת קקאו

1 כף סירופ מייפל

קורט מלח

להגשה:

1 כפית זרעי פשתן

1 כף שבבי קוקוס

פירות חתוכים, לפי הטעם

ההכנה:

יוצקים את החלב המועדף לקלחת או לסיר קטן. מוסיפים את שיבולת השועל, את אבקת הקקאו, את סירופ המייפל ואת קורט המלח ומבשלים ללא כיסוי במשך 15-10 דקות, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהדייסה מסמיכה.

יוצקים את הדייסה לקערות, מפזרים מעל את זרעי הפשתן ואת שבבי הקוקוס, מקשטים בפירות שאוהבים ומגישים מיד.

דייסת קינואה בשני צבעים

דייסת קינואה בשני צבעים של שי-לי ליפא
דייסת קינואה בשני צבעים של שי-לי ליפאצילום: דניאל לילה

בניו יורק יש מסעדה מצוינת בשם Jack's wife Freada בבעלות בחורה ישראלית בשם מאיה. המקום מתמחה באוכל ים-תיכוני באוריינטציה בריאה ומגיש בין היתר את הדייסה הזאת, שהיא אחת המנות האהובות עלי.

החומרים ל-3-2 מנות:

2 כוסות חלב שקדים

2 כוסות חלב קוקוס

2 כפות סירופ מייפל

1/2 כוס קינואה אדומה

1/2 כוס קינואה לבנה

1 כפית קינמון טחון

קורט מלח

להגשה:

2 כפות פיסטוקים

2 כפות שבבי קוקוס

פירות חתוכים, לפי הטעם

ההכנה:

יוצקים את שני סוגי החלב ואת סירופ המייפל לסיר בינוני. מוסיפים את שני סוגי הקינואה, את הקינמון ואת קורט המלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי במשך 30-25 דקות, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהדייסה מסמיכה והקינואה מוכנה.

אם הדייסה סמיכה מדי מוסיפים עוד כ-1/3 כוס חלב.

יוצקים את הדייסה לקערות, מפזרים מעל את הפיסטוקים ואת שבבי הקוקוס, מקשטים בפירות שאוהבים ומגישים מיד.

אוהבים לבשל? אתם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ