שישה ממרחים טבעוניים של אורי שביט

תחום הממרחים הטבעוניים הוא עולם ומלואו ואת רובם אפשר להכין בקלות ובמהירות בבית. הנה שישה מצטיינים במיוחד של אורי שביט, מתוך הספר: "המטבח הטבעוני שלי"

אורי שביט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רטבים טבעוניים
צילום: טל סיון צפורין / ה
אורי שביט

עולם הממרחים מן הצומח כולל ממרחים מוכרים כמו חומוס וטחינה, פסטו וחמאת בוטנים, ממרח חצילים ומטבוחה, וגם ממרחים מתוקים. ממרחים רבים נוספים אפשר להכין בקלות ובמהירות בבית. כל מה שצריך זה מעבד מזון וקצת יצירתיות.

אני מחלקת אותם לשלושה סוגים עיקריים:

ממרחי אגוזים – קשיו או שקדים אפשר לטחון למשחה חלקה אחרי השריה במים לריכוך וספיגת נוזלים, ולהוסיף נותני טעם שונים.

ממרחי קטניות – כל קטנית מבושלת יכולה להפוך לממרח עשיר בחלבון, משביע ודל שומן. טוחנים קטניות כמו עדשים שחורות ומתבלים בעשבי תיבול, תבלינים יבשים, אגוזים ועוד.

ממרחי ירקות – כמעט כל ירק אפשר להפוך לממרח נהדר, הזדמנות מצוינת לנצל את הקישוא הבודד שנשכח בסלסילה, רגע לפני שהוא מגיע לפח.

איך שומרים? הממרחים יישמרו במקרר לפחות 2-3 ימים. מאחסנים בכלי נקי ויוצקים מעל שכבה דקה של שמן זית. אם אתם לא מתכוונים לאכול את הממרחים מיד מומלץ להימנע מהוספת מים, שמקצרים את חיי המדף שלהם.

לאבנה משי

לאבנה משי
לאבנה משי צילום: טל סיון צפורין / ה

מניחים במעבד מזון:

350 גרם טופו משי

מיץ סחוט מ 1- לימון

1 שן שום

חופן קטן של עלי זעתר

או אורגנו טריים

2-3 כפות שמן זית

מלח ים

פלפל שחור גרוס טרי

ומעבדים למשחה חלקה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מעבירים לצלחת הגשה, מזלפים מעל שמן זית ומפזרים זעתר יבש.

מיונז טבעוני

מיונז
מיונז צילום: טל סיון צפורין / ה

טוחנים בעזרת בלנדר מוט:

1/2 כוס משקה סויה

ניטרלי ללא סוכר

1 כוס שמן צמחי

1 כף חרדל דיז'ון

2 כפות מיץ לימון סחוט

מלח ים

עד לקבלת מיונז סמיך. המיונז יישמר בכלי אטום במקרר עד שבוע ימים.

פסטו ירוקים

פסטו ירוקים
פסטו ירוקים צילום: טל סיון צפורין / ה

אפשר לגוון בירוקים אחרים שאוהבים.

מניחים במעבד מזון:

1/2 צרור בזיליקום

1/2 צרור פטרוזיליה

1/2 צרור כוסברה

2 שיני שום

חופן אגוזים לבחירה (מלך, פיסטוק, צנוברים, פקאן)

מלח ים

פלפל שחור גרוס טרי

ומעבדים לתערובת אחידה. מזלפים 1/2 כוס שמן זית תוך כדי טחינה, עד לקבלת פסטו

חלק. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

ממרח טופו ועגבניות מיובשות

ממרח טופו ועגבניות מיובשות
ממרח טופו ועגבניות מיובשותצילום: טל סיון צפורין / ה

מניחים במעבד מזון:

300 גרם טופו

8 עגבניות מיובשות לחות או

מושרות 15 דקות במים רותחים

1 שן שום

מיץ סחוט מ-1/2 לימון

3 כפות שמן זית

מלח ים

פלפל שחור גרוס טרי

ומעבדים לממרח חלק. מוסיפים חופן עלי בזיליקום קצוץ ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. במקום עגבניות ובזיליקום אפשר להוסיף: לימון כבוש, פלפלים קלויים, זיתים, שמיר טרי ועוד.

קרם קשיו

קרם קשיו
קרם קשיו צילום: טל סיון צפורין / ה

מניחים בבלנדר:

1 כוס (120 גרם) אגוזי קשיו טבעיים שהושרו במים למשך לילה

מיץ סחוט מ-1/2 לימון

1 שן שום (לא חובה)

1/3 כוס מים

מלח ים

ומעבדים למשחה חלקה. אם צריך מוסיפים עוד מים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

* לממרח שקדים, מחליפים את אגוזי הקשיו בשקדים מולבנים.

מטבל שומשום-בוטנים

מטבל שומשום-בוטנים
מטבל שומשום-בוטנים צילום: טל סיון צפורין / ה

מניחים בקערה וטורפים:

3 כפות טחינה גולמית איכותית

3 כפות חמאת בוטנים טבעית (ללא מלח או סוכר)

מיץ סחוט מ-1 לימון

2 כפות רוטב סויה בהיר או מעט מלח

1/4 כפית סוכר חום או מעט סירופ מייפל

כמה טיפות שמן שומשום

מוסיפים מים קרים בהדרגה ומערבבים עד לקבלת מטבל חלק. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ