בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טבעונאיות נהנות יותר

מתכונים מעולים מעולם התזונה הטבעונאית (80/10/10)

יפעת מלאכי, יועצת ומלווה לתזונה בתהליכי ריפוי טבעי, מורה מוסמכת לתזונה חיה ושפית בגישת 80/10/10 מציעה מתכונים שינפצו את כל מה שחשבתם על טבעונאים (למשל: הם לא סגפנים)

7תגובות
קערת סמודי ירוקה עם פירות חתוכים - פיטאיה, מנגו ואפרסק
יפעת מלאכי

מה זה בכלל אוכל טבעונאי (Raw Vegan)

רו-פוד (raw food) בעברית, טבעונאות, היא גישה תזונתית בה צורכים אוכל מן הצומח בלבד, שלא עבר בישול או חימום מעל 48 מעלות, ובכך למעשה שומר על ערכיו התזונתיים. תפריט תזונה שכזה מבוסס לרוב על ירקות, פירות, אגוזים, קטניות מונבטות, זרעים - כולל דגנים חיים וקטניות (כמו תירס חי ואפונה טרייה), פטריות ואצות.

בשנים האחרונות גדלה המודעות בקרב הציבור ביחס לתזונה זו, כשעבור חלק מהטבעונים היא מסמנת מעבר לכאורה סגפני אך הכרחי מאוכל טבעוני אל אוכל טבעונאי חי ובריא.

מה היתרונות באוכל טבעונאי?

עת צורכים תזונה טבעית, חיה וטבעונית על הדרך גם מוותרים על תוספים מלאכותיים כמו חומרי טעם וריח, צבעי מאכל וכימיקלים שלפעמים עוברים בדלת האחורית של מוצרים מעובדים ותעשייתיים. בנוסף, כשנמנעים מבישול, אפייה או טיגון האוכל בטמפרטורה גבוהה - לא מאבדים שפע מינרלים, ויטמינים ונוגדי חמצון שבדרך כלל נהרסים. הרגל השלישית של תזונה זו מעודדת הפחתה של צריכת שומן רווי וסוכר לבן הנמצאים במזונות מן החי ובמזונות מעובדים. השילוב בין כל הללו הוא כזה שנועד לעודד אורח חיים בריא וטבעי בהרבה מזה שרובנו חיים. המתכונים הבאים הם דרך נעימה לגלות לא רק את היתרונות של תזונה זו אלא גם את ההנאה שבה. 

סלט מנגו תאנים ועלים ירוקים

סלט שהוא ארוחה מלאה - נסו אותו כארוחת צהריים בריאה, קלה ובה בעת מפנקת

סלט מנגו עם תאנים, פיטאיה ועלים
יפעת מלאכי

חומרים ל-2 מנות:

3 מנגו, חתוכים לקוביות (עכשיו באוקטובר רוב המנגו בארץ גדל בגולן והוא מזן קיט)

4 תאנים רכות ובשלות, חתוכות לרבעים

פרי נוסף לבחירה: קוביות מפרי הקובו, פיטאיה לבנה, אגס בשל או אפרסק

150 גרם עלי בייבי תרד

2 מלפפונים, קלופים ופרוסים למדליונים

3 מקלות סלרי, קצוצים דק

אפשרות גיוון: קישוא טרי קלוף וחתוך לקוביות או פרוס לאיטריות דקות 

מיץ לימון

ההכנה:

בבסיסה של קערה גדולה ורחבה, מניחים את העלים ומעליהם מוסיפים את כל מרכיבי הסלט.

מערבבים רגע לפני הגשה ומגישים.

טאבולה ירוקה של כרובית לתחילת הסתיו

כל היתרונות של טאבולה אבל ללא הפחמימה, כשהכרובית הקצוצה מחליפה את הבורגול, אז נוצר סלט קל ופריך, חסכוני בקלוריות, דל בשומן ונטול גלוטן

טאבולה כרובית ים רימונים וקיווי
יפעת מלאכי

חומרים:

ראש כרובית מגורדת

½ צרור פטרוזיליה

חופן עלי נענע (רק העלים)

גרגירים מרימון מתוק

2 כפות צימוקי קליפורניה

2 קיווי, חתוכים לקוביות

3 מלפפונים, קלופים וחתוכים לאיטריות או לחצאי מדליונים

מיץ מלימון שלם

אפשרות גיוון ותוספות: פלחים דקיקים מרבע לימון טרי מאוד, כולל הקליפה, קוביות אבוקדו בשל או רוטב טחינה תפוז לימון קרמי*.

הכנת הטאבולה:

קוצצים את הכרובית והירוקים ידנית או במעבד מזון וסוחטים מעל את הלימון - משהים להשרייה קצרה.

קוצצים ומוסיפים את יתר המרכיבים, מוסיפים את הרוטב*, מערבבים היטב ומגישים. 

רוטב הטחינה עם התפוז והלימון*

חומרים:

2 כפות טחינה גולמית

מיץ מ- ½ תפוז גדול

מית מ-½ לימון

ההכנה:

בקערה, מוזגים את הטחינה הגולמית, מוסיפים את מיץ התפוזים והלימון ומערבבים עד שמרקם הטחינה סמיך, אחיד וטוב. לא נדרשים מים כלל - התפוז נותן לטחינה את הטעם העשיר.

יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים עד שהוא מצפה את כולו.

*אפשר להכין כמות כפולה מהרוטב ולשמור בקופסה סגורה במקרר עד 3 ימים.

גספאצ׳ו עגבניות ים תיכוני

השילוב של העגבניות והסלקים נותן למרק טעם עמוק וצבע משגע כשיחד עם הפרי המיובש ועלי התבלין הטריים נוצר מרק אדמתי ועשבוני, קר ומרענן

גספאצ'ו עגבניות טבעונאי עם נבטים, פטריות ועגבניות שרי צהובות
יפעת מלאכי

חומרים למרק:

5 עגבניות

3 עגבניות מיובשות

½ סלק קטן, קלוף

קישוא, חי וקלוף או 3 גבעולי סלרי

1 תמר מגולען

2 כפות צימוקי קליפורניה כהים

¼ גבעול שום ירוק או 6 גבעולי עירית שומית

חופן גדול של כוסברה

אפשרות גיוון: ½ כפית עלי טימין

*תוספות לבחירה, אם רוצים: קוביות מ-2 מלפפונים; פרחי כרובית טריים מ- ¼ כרובית; חופן עגבניות שרי צבעוניות; נבטי אלפלפא או אפונה; עשבי תיבול (למשל: פטרוזיליה, בזיליקום, כוסברה או שמיר); רצועות כרוב סגול; פרוסות פטריות טריות; איטריות מסולסלות מקישוא אחד או קולורבי; גרגרי תירס טרי

ההכנה:

מניחים בבלנדר את כל מרכיבי המרק מלבד עשבי התיבול הטריים ומערבלים עד מרקם חלק. בבלנדר חזק אפשר גם לערבל עד חימום קל.

בסוף שלב הערבול מוסיפים לבלנדר את עשבי התיבול ומערבלים מעט על מהירות נמוכה, עד שעשבי התיבול קצוצים ומתקבל מרקם אחיד ועדיין לא לגמרי חלק.

מוזגים את המרק לקערה, מקשטים מעל בשלוש (זה מספר אידיאלי) מתוך התוספות ומגישים.

קערת סמודי ירוקה

מנה שהיא ארוחה מלאה - נסו אותה כארוחת בוקר פוטוגנית במיוחד ואפילו כארוחת צהריים קלה אך משביעה להפתיע

קערת סמודי ירוקה עם פירות חתוכים - פיטאיה, מנגו ואפרסק
יפעת מלאכי

חומרים:

4 בננות

פרי נוסף לבחירה: מנגו, אגס, אפרסק, נקטרינה או תפוח

100 גרם תרד צעיר (עדיף להשתמש סעלים עדינים ודקים וטעימים, העבים נוטים להיות מרים ודומיננטיים יותר)

½ כוס מים, אם צריך, לערבול בבלנדר

ההכנה:

מניחים בבלנדר שלוש מהבננות יחד עם התרד הצעיר. בבלנדר חזק לא נדרש להוסיף מים אבל אפשר להוסיף כ- ½ כוס מים אם הבלנדר בו משתמשים לא חזק דיו.

מערבלים עד שמרקם הסמודי חלק לחלוטין ויוצקים לקערת הגשה.

חותכים את הבננה הנותרת לפרוסות; חותכים פרי נוסף לקוביות, מקשטים בנדיבות מעל קערת הסמודי ומגישים.

* עכשיו באוקטובר רוב המנגו בארץ גדל בגולן והוא מזן קיט הענק (ניתן לו הכינוי ״מנגופלצת״)

**בתמונה פרי הקובו ו- 2 סוגי מנגו- אדוארד וקנט, אלו זנים נהדרים שאופייניים לאוגוסט ספטמבר.

סינמון רול'ס

גרסה בריאה וחיה לסינמון רול'ס המושחתים, עשויה בננה נימוחה ועשירה בארומת וניל וקינמון היא ההוכחה שגם טבעונאים נהנים מפינוקים רכים ומתוקים

סינמון רולס טבעונאים
יפעת מלאכי

חומרים ל-12 רולים אישיים:

נדרש מייבש מזון

לבצק הרולים:

18 בננות בינוניות בשלות

לקרם השוקולד:

10 תמרי מג׳הול עסיסיים (או 18 ברהי)

כוס צימוקים שחורים (קליפורניה או סולטנה) -מומלץ להשתמש בצימוקים ללא שמן וגופרית

כפית גדושה קינמון

כפית אבקת חרובים

2 ס"מ מקל וניל או 1/4 כפית שטוחה של אבקת וניל טבעית

1/4 כוס מים

ההכנה:

הכנת הרולים:

פורסים כל בננה לאורך לשלוש-ארבע פרוסות. מסדרים על מגשי הרשת במייבש ומייבשים ב-46 מעלות למשך 8-10 שעות. הבננות  צריכות להיות חצי מיובשות, גמישות ולחות. 

הכנת הקרם:

שמים את כל מרכיבי הקרם בבלנדר חזק ומערבלים עד שנוצר קרם שוקולדי עשיר וחלק.

הרכבת המנה:

מורחים שכבה דקה של הקרם על צידן האחד של הבננות המיובשות, ומגלגלים לכל רול כארבע-חמש רצועות בננה. בשביל היופי, כדאי להשאיר את הרצועות החיצוניות של הבננה לחלק החיצוני של הרול.

לא חובה: אם רוצים לייבש למצק הסינמון רולס: מסדרים את הרולים על דף טפלקס ומכניסים לייבוש לארבע עד שש שעות נוספות.

הרולים מוכנים כשהם יבשים אך נימוחים ומחזיקים צורה בקלות.

כדאי לאחסן בקירור בקופסה אטומה על נייר מגבת (שסופג את הלחות). אפשר לאכול ישר מהמקרר או להכניס למייבש כחצי שעה לפני ההגשה ולהגיש חמים ונימוח.

ביום שישי הקרוב (ה-19/10) ייערך הכנס "טבעוני זה בריא" של עמותת ויגן פרנדלי (Vegan Friendly) שיעסוק ביתרונות התזונה הטבעונאית.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו