פודינג צ'יה טבעוני עם פירות יער ודברים טובים

במקום דייסת שיבולת שועל בבוקר או דווקא כקינוח טבעוני בסוף ארוחה גדולה: פודינג צ'יה של השף האינדיאני שון שרמן שחוזר במתכוניו אל מתכונים מקומיים ותיקים

לוגו ניו יורק טיימס
ניו יורק טיימס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פודינג צ'יה לארוחת בוקר או לקינוח
לוגו ניו יורק טיימס
ניו יורק טיימס

המתכון של השף שון שרמן לפודינג צ'יה, מבוסס על טעמים מהשבט האינדיאני אולון, שם מוסיפים לו גרגירי יער בשם מנזניטה שנפוצים באזור קליפורניה והם מעניקים לפודינג טעם תפוחי חמצמץ.

פודינג פשוט זה עשוי להתאים גם לארוחת בוקר וגם כקינוח, ומקבל את מרקמו המשיי מזרעי הצ'יה שעוברים תהליך השריה ארוך במקרר. הפודינג עובד נפלא עם פירות שונים כתוספת, אולם אם יש בנמצא פירות יער, הם תוספת נפלאה למנה זו. זרעי אמרנט קלויים מעניקים לכל הפודינג קראנץ' אגוזי, אבל שוב - אם אין, אפשר להסתדר גם בלעדיהם.

כמות: 4 מנות

זמן הכנה: 10 דקות, לא כולל משך ההשרייה

רכיבים:

1 1/2 כוסות חלב שקדים לא ממותק, ועוד במידת הצורך

1/2 כוס זרעי צ'יה

1/4 כוס סירופ אגבה 

קורט מלח ים משובח

1/4 כוס אמרנט

1 עד 2 כוסות פירות יער מעורבים טריים (כל שילוב של אוכמניות, אוכמניות ופטל)

ענפי נענע טריים קטנים, לקישוט

ההכנה:

1. בקערה, טורפים במרץ חלב שקדים, זרעי צ'יה, אגבה ומלח (זה מבטיח שזרעי הצ'יה יספגו נוזלים באופן שווה). מכסים את הקערה ומשרים במקרר לשעה אחת לפחות ועד לילה, כך שהיא תפתח מרקם קרמי עשיר הדומה לזה של פודינג אורז. אם התערובת הופכת סמיכה מדי, מקציפים עוד חלב שקדים.

2. בזמן שהפודינג מתקרר, מחממים מחבת קטנה על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים את האמרנט ומקפיצים, תוך ניעור המחבת, עד שהזרעים מתחילים לפיץ ריח נעים (דקה או שתיים). העבירו את האמרנט לצלחת להתקרר עד לטמפרטורת החדר (ניתן להכין את זרעי האמרנט עד שלושה ימים מראש ולאחסן במכל מכוסה במקום קריר וחשוך).

3. לפני ההגשה, מקציפים שוב את הפודינג לשילוב כל הנוזלים עם זרעי הצ'יה. מפזרים מעל פירות וגרגרי יער, זרעי אמרנט מוקפצים ונענע. אם חסרה לכם מתיקות, ניתן להוסיף עוד מעט מסירופ האגבה מעל. 

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

לוגו ניו יורק טיימס

ניו יורק טיימס

c.2020 The New York Times Company

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ