לאכול ענן |

מתכון לבאן טבעוני

הלהיט האחרון במסעדות האסיאתיות הוא הבאן, לחמנייה מאודה אוורירית, ששורשיה טמונים אי שם בשושלת ג'ין הסינית. קבלו את המתכון הטבעוני של מסעדת "וונג"

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
הארץ

כך תכינו בעצמכם לחמניית באן מעולה, צעד אחר צעד:

חומרים:

לשלב א'

2 כפיות שמרים יבשים

1 כוס מים פושרים

1/2 כוס סוכר לבן

11/2 כוס קמח

1/2 כפית מלח

1 כף חומץ

לשלב ב'

2 כוסות קמח

1 כף אבקת אפיה

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כף שמן קנולה

הכנה:

שלב א':

מערבבים את השמרים והסוכר עם המים הפושרים ונותנים לתערובת לנוח למשך 10 דקות

מוסיפים את הקמח ולשים לתערובת אחידה

מכסים בניילון נצמד ונותנים לעיסה לנוח למשך כשעה עד שתכפיל את גודלה

מוסיפים לתערובת חומץ ומלח

שלב ב':

בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה

מוסיפים לתערובת את תערובת שלב א' + כף השמן ולשים היטב

את הבצק הדביק שמתקבל מעבירים למשטח עבודה ולשים למשך 5 דקות

מעבירים את התערובת לקערה , לעטוף בניילון נצמד ולתת לה לנוח לתפוח במשך כשעה במקום חמים

יוצרים כדורים במשקל 50 גר' כל אחד.

מרתיחים מים בסיר רחב ומניחים עליו סטימר / סיר אידוי.

מאדים את כדורי הבצק בתוך הסטימר הסגור / סיר אידוי למשך 12 דקות.

מתכון למילוי טופו טבעוני

חומרים:

4 נתחי טופו (רך או קשה)

באן במילוי טופו באדיבות מסעדת וונגצילום: בועז לביא

1 כפית שום כתוש

1 כפית ג'ינג'ר מגורד

למשרה של הטופו:

מעט רוטב סויה קיקומן, רוטב צ'ילי מתוק, כפית סוכר חום, צ'ילי יבש חריף (לא חובה)

ההכנה:

לפרוס את הטופו לפרוסות.

במחבת חמה לטגן קלות שום וג'ינג'ר.

להוסיף את הטופו עם המשרה, לתבל בהתאם במלח ולתקן.

לאחר הטיגון להוסיף לבאן כוסברה ובצל ירוק.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ