מתכון: מלבי דובדבנים טבעוני

קליל, מהיר וטעים: הגרסה הטבעונית לקינוח האולטימטיבי - המלבי, שיפתיע אתכם ואת האורחים שלכם

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
פשוט וקל, מלבי דובדבנים של המטבחון
פשוט וקל, מלבי דובדבנים של המטבחוןצילום: אייל קרן
הארץ

מתכון למלבי דובדבנים טבעוני של השף מיקי קפלן (מסעדת המטבחון):

חומרים:

250 מ"ל פחית קרם קוקוס

250 מ"ל (כוס ועוד כף) מים

כף מי זוהר

½ כוס סוכר

¼ כוס סוכר וניל

כחצי כוס קורנפלור (רצוי אורגני)

לרוטב:

כוס דובדבנים טריים מגולענים או 1/4 צנצנת דובדבנים חמוצים

1/2 כוס סוכר

הכנה:

ממיסים את הקורנפלור עם המים היטב עד שאין גושים.

מוסיפים את כל החומרים לסיר על אש נמוכה תוך כדי בחישה. מבשלים עד לבעבוע ראשוני במרכז הסיר. מכבים מיד את האש, יוצקים לכלי הגשה ומכניסים למקרר לשעתיים שלוש.

הכנת הרוטב:

מעבירים לסיר את הדובדבנים ואת הסוכר.

מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס ומסמיך. בוחשים מדי פעם עד לבעבוע.

מורידים מהאש, מעבירים לכוסות הגשה ומצננים.

יוצקים את רוטב הדובדבנים על כוסות המלבי ומגישים.

רוצים להישאר מעודכנים בכל מה שקורה במדור האוכל? לחצו כאן: http://bit.ly/1jJ3xdy

מוזמנים לכתוב אלינו בכל עת: food@haaretz.co.il

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ