מתכון לצ'ילי צמחוני עם טוויסט

שבבי הסויה סופגים היטב את התיבול של הצ'ילי והטוויסט: שוקולד מריר לעידון הטעם

אורלי פלאי ברונשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אורלי פלאי ברונשטיין
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
15 דקות
צ'ילי צמחוני של אורלי פלאי־ברונשטיין (צילום: דן לב

רכיבים

1 בצל קצוץ דק

1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ

3 כפות שמן קנולה

1/2 כוס סויה שבבים

1 כוס עגבניות שרי חצויות

2 כפות רסק עגבניות

1 קופסה שימורי שעועית אדומה ללא נוזלים

1 כפית מלח ופלפל שחור

20 גרם שוקולד מריר קצוץ

להגשה:

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

1 צרור כוסברה טרייה

4 טורטיות

הוראות הכנה

משרים שבבי סויה במים רותחים במשך 5 דקות. מסננים וסוחטים.

מחממים סיר עם שמן ומטגנים בצל עם צ'ילי. כשהבצל זהוב, מוסיפים שבבי סויה שיספגו את טעמו.

מוסיפים מיץ, רסק, עגבניות שרי ושעועית ומבשלים יחד 10 דקות מכוסה על להבה נמוכה. במידת הצורך מוסיפים מים.

טועמים, מתקנים תיבול ומעדנים את הרוטב בעזרת שוקולד שנמס לתוכו.

לפני ההגשה מוסיפים לתבשיל פלפל אדום וכוסברה ומערבבים.

מחממים טורטיות במחבת וממלאים אותן בצ'ילי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ