מתכון: לביבות בטטה וכרישה - טבעוני וצמחוני - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: לביבות בטטה וכרישה

לכולם יש מתכון מנצח ללביבות בטטה, אבל במקרה הנוכחי טוויסט של פירורי פנקו לוקחים את המנה כמה שלבים למעלה

דרגת קושי: קל
לירון אבירם
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 2

רכיבים

100 גרם חמאה

2 יחידות כרשה (החלק הלבן) חתוכות לפרוסות דקות
3 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות גסות
2 תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים וחתוכים לקוביות גסות
רבע כוס שמן זית
רבע כפית מלח ופלפל
עלים משני ענפי תימין
5 ביצים
קמח לקימוח
200 גרם פנקו (פירורי לחם יפאניים יותר גסים)/פירורי לחם
שמן לטיגון

הוראות הכנה

ממיסים חמאה במחבת ומטגנים את פרוסות הכרשה עד שקיפות.

מניחים את קוביות הבטטה ותפוחי האדמה בתבנית, יוצקים מעל מעט שמן זית, מלח ופלפל.

מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-20 דקות.

מסירים את נייר האלומיניום ואופים כ-10 דקות נוספות (כדי לאדות את הנוזלים המיותרים) עד התרככות.

מערבבים בקערה כרשה, בטטה ותפוח אדמה ומועכים במזלג.

מוסיפים עלי תימין ושני חלמונים (שומרים את החלבונים בצד), מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד ומשפרים טעמים.

אם המסה רטובה או דלילה, מוסיפים קמח (לא יותר מכף).

טורפים את שאר הביצים (יחד עם החלמונים ששמרנו) בצלחת עמוקה, מכינים צלחת נוספת של קמח ופירורי לחם.

יוצרים כדורים בגודל פינג-פונג ומשטחים, מקמחים, טובלים בביצה ומכסים בפירורי לחם מכל הצדדים.

מחממים שמן במחבת ומטגנים עד להזהבה. חשוב שהשמן יהיה חם כדי שהלביבות לא יספגו המון שמן ולא יישברו.

מניחים על גבי נייר סופג ומגישים עם סלט עלים מרענן ורוטב לפי טעמכם.

 

טיפים

הלביבה נפלאה עם יוגורט פיקנטי, הנעשה כך: מערבבים גביע יוגורט עם חצי כפית טבסקו, כף שמן זית, קורט מלח וקורט פלפל שחור גרוס.

עוד רטבים מומלצים להגשה: איולי לימון ואיולי אריסה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות